Bosna i Hercegovina

Advent u Mostaru postao središnja manifestacija Grada na Neretvi

Tekst: Mladenka Krilic, FOTO FENA /Branka Soldo

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) – Nakon što je u nedjelju paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne glazbe u Mostaru obilježen početak došašća, komercijalni program ovogodišnjeg izdanja Adventa počinje u nedjelju, 4. prosinca.

 

- Advent u Mostaru postao je središnja manifestacija na godišnjoj razini kada je u pitanju grad Mostar, čija je jasna ideja da je brendiramo u turističku manifestaciju koja će privući brojne posjetitelje iz zemlje i regije, kako je to bio i prošle godine slučaj – izjavio je na konferenciji za novinare član Organizacijskoga odbora Adventa u Mostaru i dočeka Nove godine Marin Čuljak.

Dodao je kako je u organizacijskom smislu ove godine napravljen dodatan iskorak u odnosu na prijašnje godine.

Čuljak je zahvalio pokroviteljima, istaknuvši kako su na ovogodišnjem vizualu Adventa u Mostaru istaknuta njihova imena, na čelu s Vladom HNŽ-a i Gradom Mostarom.

Nove adventske kućice

Advent se ove godine proširio i na park Zrinjevac, gdje će biti smješten dio adventskih kućica.

- Ono što je novina jeste da se širimo u park u kojem će biti i klizalište i cijela novogodišnja bajka za djecu, a i kućica, koje su dobile novi dizajn, je više - rekla je Sanela Mešić iz Organizacijskog odbora.

Po njezinim riječima adventske kućice, kojih će ove godine biti 34, počinju s radom 4. prosinca i radit će svaki dan od 11 sati do ponoći.

Zanimanje poduzetnika za zakup kućica bio je izniman o čemu govori podatak da je stiglo čak 129 ponuda.

Ovogodišnji dizajn kućica drukčiji je nego do sada. Riječ je o modularnim kućicama dimenzija 140x270 i visine 300 cm, koje će, po riječima autorice izgleda kućica Senade Demirović Habibija, biti višenamjenske.

- Shvatili smo da grad Mostar treba imati određeni broj objekata koji su univerzalni, montažni i demontažni, nešto što će se moći koristiti veći broj godina i što će u Mostaru pored Adventa moći pokriti i druge manifestacije i projekte u otvorenom javnom prostoru kojeg je sve manje - objasnila je Demirović Habibija.

Glazbeni program od 15. prosinca

O glazbenom dijelu programa, koji će trajati od 15. prosinca do 1. siječnja, govorio je Damir Bunoza, član Organizacijskoga tima.

- Od 15. prosinca do 1. siječnja od 19.30 sati do ponoći na velikoj sceni bit će non stop svirka, po dva benda, što znači da će Advent biti jako ritmičan, živ i pokretan - kazao je Bunoza.

Po njegovim riječima, na pozornici koja je postavljena u parku građani će moći vidjeti Ivana Zaka, Ivana Rajiča i band "Teška tema". Nakon toga, 21. prosinca nastupit će band "New Primitives", 28. prosinca Mostarski narodni orkestar, a u sklopu ovogodišnjeg programa nastupit će i tamburaši, DJ-evi, rock i pop sastavi, tribute bendovi, klape, a planiran je i dječji dnevni program.

Kako je ranije najavljeno, na dočeku Nove godine program će otvoriti grupa Gabriel, a Mostarke i Mostarce u novu godinu uvest će Željko Bebek. Prvog dana nove godine nastupit će Adi Šoše i grupa Twist.

(FENA) R. G.
Vezane vijesti