Bosna i Hercegovina     | 02.12.2022. 13:21 |

Borjana Krišto kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH

FENA Monika Ćubela Savić, FOTO FENA

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) – Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto kandidatkinja je za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – potvrdio je novinarima u Mostaru Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

 

 

Po ustaljenoj praksi rotacije, u novom mandatu bi čelnu funkciju u Vijeću ministra trebao obnašati kandidat iz hrvatskog naroda. 

Borjana Krišto je na proteklim izborima bila kandidatkinja stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH za člana Predsjedništva BiH. U proteklom mandatu bila je članica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Pored toga, Čović je otkrio kako će predsjednica FBiH biti Lidija Bradara.

- Više puta sam rekao da ćemo imati uravnotežen odnos dama i gospode. Vezano za imena i resore u Vijeću ministara idući tjedan ćemo voditi razgovore. Nastojat ćemo napraviti korektan dogovor između tri predstavnika vlasti i važno je da to zajednički funkcionira - dodao je Čović.

Kada je u pitanju Federacija BiH, istaknuo je kako je jedino sigurno da će ministar financija i zamjenik predsjednika Vlade biti iz HDZ-a BiH.

- Nastojat ćemo da naš utjecaj u toj Vladi bude izraženiji. Predsjednik Vlade bit će Bošnjak, pa će Domom naroda predsjedati Hrvat - povukao je on.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konaković: Ne smije se desiti blokada, visoki predstavnik mora reagirati

VMBiH - Predloženi guverneri u međunarodnim financijskim institucijama

Konaković: Očekujem da ćemo na narednoj sjednici razriješiti direktora OSA-e (VIDEO)

Promo

United Grupa nastavila snažan rast u 2023.

M:tel: Nova Galaxy S23 serija nastavlja tradiciju najboljih telefona

Predstavljanje Zbornika radova s naučne konferencije o umjetnoj inteligenciji