Bosna i Hercegovina     | 02.12.2022. 13:21 |

Borjana Krišto kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH

FENA Monika Ćubela Savić, Foto: Monika Ćubela Savić

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) – Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto kandidatkinja je za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – potvrdio je novinarima u Mostaru Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

 

 

Po ustaljenoj praksi rotacije, u novom mandatu bi čelnu funkciju u Vijeću ministra trebao obnašati kandidat iz hrvatskog naroda. 

Borjana Krišto je na proteklim izborima bila kandidatkinja stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH za člana Predsjedništva BiH. U proteklom mandatu bila je članica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Pored toga, Čović je otkrio kako će predsjednica FBiH biti Lidija Bradara.

- Više puta sam rekao da ćemo imati uravnotežen odnos dama i gospode. Vezano za imena i resore u Vijeću ministara idući tjedan ćemo voditi razgovore. Nastojat ćemo napraviti korektan dogovor između tri predstavnika vlasti i važno je da to zajednički funkcionira - dodao je Čović.

Kada je u pitanju Federacija BiH, istaknuo je kako je jedino sigurno da će ministar financija i zamjenik predsjednika Vlade biti iz HDZ-a BiH.

- Nastojat ćemo da naš utjecaj u toj Vladi bude izraženiji. Predsjednik Vlade bit će Bošnjak, pa će Domom naroda predsjedati Hrvat - povukao je on.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Krišto pisala visokim dužnosnicima EU u vezi s odlukom o izmjenama Izbornog zakona

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo