Bosna i Hercegovina     | 01.12.2022. 13:30 |

Koordinacono tijelo za borbu protiv nasilja u BPK provodi kampanju '365 dana bez nasilja'

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

USTIKOLINA, 1. decembra (FENA) - Koordinaciono tijelo za prevenciju, sprečavanje i borbu protiv nasilja u porodici za područje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde, u sklopu kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja", provelo je uličnu akciju u Općini Foča u FBiH.

Nosioci akcije bili su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) BPK Goražde, JU Centar za socijalni rad BPK-a i Udruženje žena (UŽ) "SEKA" Goražde, a akciju su podržali i Udruženje žena "Ustikolina" i OSCE - kancelarija u Foči.

Akcija je realizovana kroz informativni punkt, podjelom informativnih letaka i drugog promotivnog materijala te direktnom komunikacijom s građanima i građankama na ulici, u ugostiteljskim i drugim objektima, gdje je razgovarano o nasilju u porodici, kako ga prepoznati te kome prijaviti.

Organizatori su zadovoljni interesovanjem građana kao i spremnošću koju su iskazali da bi svako pa i nasilje u porodici prijavili nadležnim institucijama.

Koordinaciono tijelo će sa sličnim aktivnostima nastaviti i u Općini Pale u FBiH i Gradu Goraždu. Slogan ovogodišnje kampanje Koordinacionog tijela je "365 dana bez nasilja!”.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Za nabavku opreme za kompleks bazena u Vitkovićima odobreno 350.000 KM

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!