Regija

Splitska policija i dalje traga za vozačem koji je teško ozlijedio njihovog kolegu

Agencije, ilustracija

SPLIT, 1. prosinca (FENA) - Splitska policija ​i dalje traga za 29-godišnjim Ivanom Božićem koji je u prvom satu srijede u središtu grada, ne želeći stati na njegovu naredbu, Golfom oborio mladog policajca te mu nanio teške i po život opasne ozljede.

 

Iz policije su u četvrtak ujutro novinare izvijestili da intenzivna potraga i dalje traje, provodila se ​cijelu noć, a nastavljena je ​i ​jutros.

Naglasili su kako su u potragu uključene sve raspoložive policijske snage te poduzimaju niz mjera i radnji kako bi pronašli 29-godišnjeg muškarca.​ 

Teško ozlijeđeni prometni policijski vježbenik i dalje je u bolnici, prema posljednjim informacijama stanje mu je stabilno, ali​ je i dalje pod intenzivnim nadzorom liječnika.​ 

U policiji još jednom pozivaju građane da ih nazovu na 192 ukoliko imaju informacije gdje se skriva Božić ili imaju bilo kakva saznanja o njemu.

Ivan Božić teško je ozlijedio 20-godišnjeg policajca u srijedu sat vremena nakon ponoći, kada u Ulici Domovinskog rata na policijski znak 'Stop' nije želio zaustaviti crni Golf, već je pri brzini udario policajca, za čiji se život u splitskoj bolnici i dalje bore liječnici.

Da je upravo on počinio to nedjelo javnost je doznala nakon što je policija prvo objavila snimke nadzornih kamera, na kojima se vidi automobil koji je vozio, a nedugo nakon toga objavili su i njegovu fotografiju te pozvali građane da im pomognu u detektiranju i njegovu hvatanju.

U potrazi sudjeluju svi rodovi policije, iz koje zaustavljaju vozila u prometu, pregledaju ih, pa čak i autobuse te kamione.

Splitskoj policiji pomažu i kolege iz šibensko-kninske Policijske uprave, s obzirom na mogućnost da je odbjegli Božić tamo pobjegao jer je porijeklom iz Čvrljeva kod Unešića, prenosi Hina.

 

 

(FENA) M. K.
Vezane vijesti