Regija

Hrvatska: Finci pokušali izbjeći plaćanje popravka automobila

Agencije, Hina

RIJEKA, 29. studenoga (FENA) - Dvojica Finaca pokušala su izbjeći plaćanje popravka njihovog automobila i troškove zamjenskog vozila, od 58 tisuća kuna (oko 6700 eura) u servisu na području Bakra, Republika Hrvatska, ali ih je policija uhitila pri pokušaju izlaska iz Hrvatske, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

 

 

Dvojica finskih državljana od 41 i 48 godina oštetili su svoj automobil Audi u prometnoj nesreći u Selcu početkom studenoga, a odveli su ga na popravak u automehaničarsku radionicu u okolici Bakra, gdje su dobili zamjenski WV Golf, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nakon što je njihov automobil popravljen nisu se odazivali na telefonske pozive i poruke servisa da bi preuzeli vozilo. U nedjelju, 27. studenoga, vlasnik radionice je primijetio da popravljenog finskog Audija nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovu mjestu nalazio se zamjenski Golf.

Policija je, po dojavi, dvojicu finskih državljana zaustavila i uhitila na graničnom prijelazu Rupa, javlja Hina.

Utvrđeno je da su oni ispred radionice stigli noću 27. studenoga, rezervnim ključem otvorili i pokrenuli svoj Audi i pobjegli. Račun za popravak automobila te za najam drugog automobila je oko 58 tisuća kuna, za koliko je oštećen vlasnik servisa.

Nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policija ih je prijavila nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo prijevare.   

(FENA) D. P.
Vezane vijesti