Regija     | 29.11.2022. 12:35 |

Hrvatska: Finci pokušali izbjeći plaćanje popravka automobila

FENA Agencije, Foto/ Hina

RIJEKA, 29. studenoga (FENA) - Dvojica Finaca pokušala su izbjeći plaćanje popravka njihovog automobila i troškove zamjenskog vozila, od 58 tisuća kuna (oko 6700 eura) u servisu na području Bakra, Republika Hrvatska, ali ih je policija uhitila pri pokušaju izlaska iz Hrvatske, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

 

 

Dvojica finskih državljana od 41 i 48 godina oštetili su svoj automobil Audi u prometnoj nesreći u Selcu početkom studenoga, a odveli su ga na popravak u automehaničarsku radionicu u okolici Bakra, gdje su dobili zamjenski WV Golf, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nakon što je njihov automobil popravljen nisu se odazivali na telefonske pozive i poruke servisa da bi preuzeli vozilo. U nedjelju, 27. studenoga, vlasnik radionice je primijetio da popravljenog finskog Audija nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovu mjestu nalazio se zamjenski Golf.

Policija je, po dojavi, dvojicu finskih državljana zaustavila i uhitila na graničnom prijelazu Rupa, javlja Hina.

Utvrđeno je da su oni ispred radionice stigli noću 27. studenoga, rezervnim ključem otvorili i pokrenuli svoj Audi i pobjegli. Račun za popravak automobila te za najam drugog automobila je oko 58 tisuća kuna, za koliko je oštećen vlasnik servisa.

Nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policija ih je prijavila nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo prijevare.   

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta