Bosna i Hercegovina     | 28.11.2022. 13:40 |

Mandatar Edin Ćulov predložio kandidate za ministre u Vladi BPK Goražde

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 28. novembra (FENA) - Mandatar za sastav nove vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov (Novi početak), danas je predsjedavajućem Skupštine BPK Muradifu Kanliću (SBB) dostavio prijedlog kantidata za ministre.

Kandidat za ministra privrede je Mithat Hadžiomerović (Nova politička inicijativa), ministra zdravstva, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica Senad Čeljo (SBiH), ministra pravosuđa, uprave i radnih odnosa Nataša Danojlić (NiP).

Za ministra obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta predložena je Adisa Alikadić – Herić, Nusret Hubjer iz SDP-a kandidat je za ministra unutrašnjih poslova, Bojan Krunić (NGL) za ministra urbanizma, prostornog uređenja i zaštite okoline, a Avdo Mirvić (BH Demokrati) za ministra za boračka pitanja.

Prema riječima mandatara Edina Ćulova, kandidat za ministra finansija bit će poznat narednih dana.

- Za ministra finansija imamo više kandidata i koalicione stranke još nisu odlučile, tražimo najbolje rješenje, ali to će se definitivno znati prije naredne sjednice Skupštine koja je planirana iduće sedmice - kazao je Ćulov.

Naglasio je da će rad buduće Vlade biti fokusiran isključivo na projektima od značaja za građane.

- Ne želim ništa puno obećavati ali imat ćemo jako puno projekata. Došao sam u Goražde da bismo nešto uradili, jer ovako nije više išlo. Prioritet su isključivo projekti i, za razliku od dosadašnjeg perioda, javnost će biti potpuno upoznata i sa dešavanjima, naporima i radovima na tunelu Hranjen. Mislim da već imamo zaokruženu priču vezano za Gradsku pijacu i peletaru, što će biti planirano i u novom budžetu, a o svim ostalim projektima kako iz FBiH tako i Evropske unije i brojnim međunarodnim projektima ćemo govoriti kada dođe vrijeme. Nadam se da će ih biti mnogo, međutim moramo imati prave aktivne ljude koji žele raditi na njihovohj implementaciji - kazao je Ćulov.

Predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić naglasio je da bi Vlada BPK Goražde trebala biti imenovana do kraja naredne sedmice.

- Shodno poslovniku prijedlog mandatara je upućen prema nadležnim komisijama i nakon što one i kolegij Skupštine odradi svoj dio posla, nova Vlada BPK trebala bi biti imenovana krajem naredne sedmice. Pozitivna energija se vidi, koalicija formirana na programskim ciljevima gdje je potpisana i platforma želi da radi i doprinse razvoju kantona i stvaranju boljih uslova za život na Drini - kazao je Kanlić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'