Bosna i Hercegovina     | 25.11.2022. 16:14 |

Povodom Dana državnosti BiH, u Starom Gradu građanima dijeljene ruže u bojama zastave BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Stari Grad

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Građani Starog Grada, ali i brojni gosti koji borave u Sarajevu danas su bili iznenađeni i obradovani poklonima na ulicama Starog Grada - ružama u bojama zastave Bosne i Hercegovine i čestitkom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića povodom Dana državnosti BiH.

Ovim malim znakom pažnje prema građanima, upućena je poruka da je Država Bosna i Hercegovina najljepše i najvrijednije što imamo i sve dok ima onih koji ponosno slave 25. novembar i kojima je domovina u srcu, Bosna i Hercegovina će živjeti i trajati – saopćeno je iz Općine Stari Grad.

- Dragi Bosanci i Hercegovci, u svoje lično ime i u ime Općine Stari Grad Sarajevo, upućujem Vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti BiH, u nadi da ćemo i ubuduće raditi na jačanju naše domovine, međusobnom poštovanju, toleranciji i napretku. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine - stajalo je u čestitkama općinskog načelnika koje su danas dobili građani.

Ruže i čestitke danas su dijelile uposlenice Općine Stari Grad Sarajevo koje su imale prigodna obilježja države Bosne i Hercegovine. U Starom Gradu danas su postavljeni i transparenti sa čestitkom povodom Dana državnosti, a sva pravna i fizička lica pozvana su da istaknu državne zastave – navode iz te općine.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

Pivić: U Mrkonjić Gradu učvršćeni temelji BiH i zapečaćene vanjske granice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana