Bosna i Hercegovina     | 25.11.2022. 16:14 |

Povodom Dana državnosti BiH, u Starom Gradu građanima dijeljene ruže u bojama zastave BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Građani Starog Grada, ali i brojni gosti koji borave u Sarajevu danas su bili iznenađeni i obradovani poklonima na ulicama Starog Grada - ružama u bojama zastave Bosne i Hercegovine i čestitkom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića povodom Dana državnosti BiH.

Ovim malim znakom pažnje prema građanima, upućena je poruka da je Država Bosna i Hercegovina najljepše i najvrijednije što imamo i sve dok ima onih koji ponosno slave 25. novembar i kojima je domovina u srcu, Bosna i Hercegovina će živjeti i trajati – saopćeno je iz Općine Stari Grad.

- Dragi Bosanci i Hercegovci, u svoje lično ime i u ime Općine Stari Grad Sarajevo, upućujem Vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti BiH, u nadi da ćemo i ubuduće raditi na jačanju naše domovine, međusobnom poštovanju, toleranciji i napretku. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine - stajalo je u čestitkama općinskog načelnika koje su danas dobili građani.

Ruže i čestitke danas su dijelile uposlenice Općine Stari Grad Sarajevo koje su imale prigodna obilježja države Bosne i Hercegovine. U Starom Gradu danas su postavljeni i transparenti sa čestitkom povodom Dana državnosti, a sva pravna i fizička lica pozvana su da istaknu državne zastave – navode iz te općine.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Senat SUM-a obilježio Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Obilježena godišnjica masakra u kojem je tokom igre ubijeno šestoro djece na Alipašinom Polju

Video materijal s obilježavanja 29. obljetnice 2. gardijske brigade HVO-a

Promo

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Phone 13, iPhone 14 i 14 Plus po sniženim cijenama u m:tel ponudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi