Bosna i Hercegovina     | 24.11.2022. 16:12 |

Novalić čestitao Dan državnosti BiH: ZAVNOBiH je putokaz ka sigurnosti i razvoju naše domovine

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada FBiH

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u svoje, i uime Vlade FBiH, uputio je čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Naveo je da je 25. novembar jedan od najvažnijih datuma naše domovine, kada je 1943. godine na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, potvrđen hiljadugodišnji kontinuitet postojanja naše države i njen teritorijalni integritet u historijskim granicama.

- Toga dana jasno je poručeno da je naša domovina – zemlja svih naroda i građana koji ovdje žive, u ravnopravnosti i zajedništvu. To nam je putokaz da zajedno, jedni s drugima, ravnopravni i solidarni, možemo ići dalje na putu beskompromisnog očuvanja suvereniteta i slobode, vodeći našu zemlju ka sigurnosti i ekonomskom osnaživanju, u okrilje NATO-a i Evropske unije - istakao je Novalić.

Podsjetio je da je aktuelna Vlada Federacije BiH provela značajne ekonomske i socijalne reforme, te poduzela mjere na ublažavanju posljedica globalnih kriza izazvanim pandemijom Covid 19  i inflacijom.

- Reformski putevi koji će voditi ka sigurnosti i razvoju naše domovine moraju se nastaviti. Nikada ne smijemo odustati od sistema vrijednosti demokratije i jednakopravnosti svih ljudi koji u ovoj predivnoj zemlji žive. Moramo učiniti sve da budemo primjer napretka i jačanja države na svim njenim poljima, zajedno unapređujući uslove života i rada svim njenim građanima, a naročito budućim generacijama. S takvim željama, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, najiskrenije čestitam Dan državnosti svim Bosancima i Hercegovicima u zemlji i svijetu - poručio je Novalić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pivić: U Mrkonjić Gradu učvršćeni temelji BiH i zapečaćene vanjske granice

Emir Države Katar i visoki zvaničnici čestitali Dan državnosti BiH

Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine i u Brčko distriktu BiH

Promo

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Ekonomski neovisne žene lakše izlaze iz kruga nasilja

Širenje poslovne mreže Union banke