Svijet     | 24.11.2022. 15:33 |

Kremlj - Ukrajinsko čelništvo može 'okončati patnje' naroda ukoliko ispuni ruske zahtjeve

FENA Internet

MOSKVA, 24. novembra (FENA) – Kremlj je negirao u četvrtak da napadi na ukrajinsku elektroenergetsku mrežu imaju za cilj civile, ali je saopćio da bi Kijev mogao “okončati patnje” svog stanovništva ispunjavanjem ruskih zahtjeva za rješenjem sukoba.

Višetruki raketni baraži po energetskoj infrastrukturi širom Ukrajine tokom proteklih nekoliko sedmica prinudili su milione ljudi da se satima i danima suočavaju s nestašcama struje, vode i prekidima u grijanju, u vrijeme dok su vanjske temperature pale ispod tačke smrzavanja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je, međutim, novinarima da nije bilo napada po “socijalnim” metama – posebna pažnja je posvećena tome”.

- Što se tiče meta koje su direktno ili indirektno povezane s vojnim potencijalom, one su, u skladu s tim, meta udara - kazao je.

Peskov je upitan kako se patnje ukrajinskog civilnog stanovništva mogu pomiriti s pozicijama ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Putin je izjavio da Rusija ne želi da uništi Ukrajinu ili njen narod.

- Čelništvo Ukrajine ima svaku priliku da da vrati situaciju u normalu kao način ispunjenja zahtjeva ruske strane, i u skladu s tim, okonča sve moguće patnje među stanovništvom - kazao je Peskov, prenosi Reuters.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Supruga načelnika ukrajinske vojne obavještajne službe otrovana teškim metalima

Ukrajina saopćila da je oborila osam ruskih dronova

Rusija izvela najveći napad dronovima na Kijev od početka invazije

Promo

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Ekonomski neovisne žene lakše izlaze iz kruga nasilja

Širenje poslovne mreže Union banke