Bosna i Hercegovina     | 24.11.2022. 13:15 |

Ostale odluke i zaključci Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. studenoga (FENA) - Vlada FBiH prihvatila je Financijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu i procjenu plana za 2024. i 2025. godinu, kao i Odluku o izvršavanju Financijskog plana ovog zavoda za 2023. godinu. Ti akti bit će upućeni Parlamentu FBiH radi davanja suglasnosti.

Danas su, na prijedlog resornih federalnih ministarstava, izmijenjene dvije odluke. Prva se odnosi na Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom FBiH za 2022. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, a druga na utvrđivanje troškova polaganja posebnog stručnog ispita za matičara.

Također, donesena je i Odluka o prestanku važenja Odluke o davanju na privremeno korištenje zemljišta Aeroklubu „Izet Kurtalić“ u Visokom, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Donesena je Odluka o davanju ovlaštenja punomoćnicima Emiru Raščiću i Muzaferi Kalabušić za zastupanje Vlade Federacije BiH, odnosno privrednog društva Fabrika duhana Mostar d.d. Mostar u postupku pred Općinskim sudom u Mostaru.

Vlada je donijela i tri rješenja o dozvoli ulaska u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine eksproprirane rješenjima Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Neum. Korisnik izvlaštenja, JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, u zahtjevu, između ostalog, ističe da je postupak izvlaštenja vođen radi izgradnje magistralne ceste M17.3 Stolac - Neum, dionica Broćanac - Hutovo, odvojak - put za Hutovo, nakon što je Odlukom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona utvrđen javni interes za izgradnju ove magistralne ceste u ukupnoj dužini od 39,9 km.

Usvojena je i informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o implementaciji Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Strategiji gospodarenja poljoprivrednim zemljištem za 2021. godinu.

Danas su usvojene dvije informacije Federalnog ministarstva prometa i komunikacija koje se odnose na realizaciju ugovora za izgradnju dionica autoceste na Koridoru Vc Putnikovo brdo-Medakovo, te Medakovo - Poprikuše, poddionica Medakovo - Ozimice.

Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na predstojećoj skupštini Privrednog društva RMU Banovići d.d. Banovići danas je opunomoćena Jasmina Pašić, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hitna sjednica: Vlada FBiH upućuje u Tursku Specijaliziranu jedinicu za spašavanje iz ruševina

Suglasnost na Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša FBiH

Vlada FBiH suglasna s produženjem zabrane izvoza određenih drvnih sortimenata

Promo

United Grupa nastavila snažan rast u 2023.

M:tel: Nova Galaxy S23 serija nastavlja tradiciju najboljih telefona

Predstavljanje Zbornika radova s naučne konferencije o umjetnoj inteligenciji