Bosna i Hercegovina     | 21.11.2022. 12:55 |

Zaposlenici Doma zdravlja Konjic ulaze u drugi tjedan štrajka

FENA Tomislav Glamuzina, Foto: Arhiv

KONJIC, 21. studenoga (FENA) – Radnici Doma zdravlja Konjic ulaze u drugi tjedan generalnog štrajka.

- Jutros smo poslali ultimativan zahtjev našoj upravi, koju smatramo odgovornom za ovo stanje, da kontaktiraju sve one koji nas financiraju i naše osnivače, da se pod hitno inicira sastanak na kojemu će biti predočena dokumentacija o svim sredstvima koja su doznačena i dana Domu zdravlja Konjic u 2021. i 2022. godini – izjavio je za Fenu predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic Amer Kerić.

Također, sindikalisti od Uprave očekuju da podnese izvješće o ostvarenim vlastitim prihodima.

- Tražimo da naša ustanova podnese izvještaj o sredstvima vlastitog financiranja, prihodima od raznih potvrda, sistematskih pregleda, liječničkih uvjerenja, da se to prikaže i da se dobije konkretan iznos sredstava koja su prošla kroz ruke naše uprave – rekao je Kerić.

On je ponovio kako Sindikat zahtjeva da se prekine s praksom kašnjenja plaća i pripadajućih naknada, kao i da menadžment Doma zdravlja da garancije kako se takva situacija više neće događati u budućnosti.

- Sramotno je to da se Upravni odbor konjičkog Doma zdravlja od momenta štrajka upozorenja pa sve do danas još nije sastao. U ovoj godini, koja je katastrofalna za naš dom zdravlja, sastali su se samo pet puta i to zadnji put nekada u kolovozu. Još smo kod naša dva zahtjeva, ali izgleda da ćemo morati zatražiti i ocjenu legaliteta i legitimiteta našeg upravnog odbora. Ovo je borba koja će biti duga, ali iskreno mislimo da je to borba za opstojnost ustanove – naglasio je Kerić.

Po njegovim riječima, konjički zdravstveni radnici imaju podršku svojih sugrađana, ali i kolega iz Hercegovačko-neretvanske županije.

- Sutra ćemo, u tijeku štrajka, održati petominutni izlazak ispred svojih organizacijskih jedinica, a svoj dolazak su nam potvrdili predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar Ivica Anić, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Hercegovačko-neretvanske županije Dalibor Vuković i Ismet Kodro uime Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, koji će nam na taj način pružiti podršku u ovoj borbi - kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic.

Dodao je kako je sljedeći korak koji Sindikat misli poduzeti ako se ne ispune njegovi zahtjevi, organizacija prosvjedne šetnje, no blokade prometa na M-17, poput one koja se dogodila u prosincu prošle godine, ovoga puta neće biti.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Liječnici Doma zdravlja Konjic potpisali otkaz, pacijentima neće biti uskraćene zdravstvene usluge

ZZO HNŽ i uprave Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic o poteškoćama u radu

Mušinović: Sindikat doktora ne stoji iza čina 'skidanja kuta ispred bolnice'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'