Sport     | 17.11.2022. 08:26 |

Reprezentativci BiH na Europskom prvenstvo u kickboxingu dosad osvojili četiri medalje

FENA Saopćenje, Foto/ Foto FENA

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Na Europskom prvenstvu u kickboxingu za seniore, koje se od 11. do 20. novembra održava u turskom gradu Antalya, reprezentativci Bosne i Hercegovine su u dosadašnjem toku prvenstva obezbijedili četiri medalje za BiH.

Za titulu evropske prvakinje u disciplini low kick +70 kg borit će se Jasmina Merdić koja je u polufinalu bila bolje od predstavnice Turske Sudenaz Karatas, dok je u finalu čeka borba sa Hrvaticom Nives Radić.

Mesud Selimović (low kick -91 kg) je, nakon što je savladao Pavla Golovančuka iz Ukrajine, zaustavljen u polufinalu od predstavnika Srbije Nemanje Knezića, čime je osvojio broznanu medalju.

Sigurne bronze imaju i Nikola Drobnjak (low kick – 81 kg) koji je u četvrfinalu bio bolji od Franzuca Roberta Delysa, te Edin Vučelj (kick light – 89 kg) koji je u borbi za polufinale savladao predstavnika Italije Aniella Ianonnea.

Drobnjaka u polufinalu čeka predstavnik Hrvatske Gaj Ćosić, a Vučelja Španac Juan Machin De Quintana.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pod vođstvom selektora Salke Zildžića čini 18 takmičara, 13 u muškoj i četiri u ženskoj kategoriji, saopćeno je iz Kickbox Saveza BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!