Magazin     | 11.11.2022. 16:50 |

Završeno hortikulturno uređenje kompleksa muzeja 'Bitka za ranjenike na Neretvi'

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Jablanica

JABLANICA, 11. studenoga (FENA) – Završeno je hortikulturno uređenje muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi", a zasađeno je gotovo 500 komada raznih sadnica prilagođenih ekološkim i pedološkim uvjetima koji postoje na samom kompleksu.

 

U skladu s provedenim postupkom javne nabavke usluga i ugovorom o nabavci usluga, poduzeće "EKO CENTAR GS" d.o.o. Srebrenik proteklog je mjeseca izvelo nabavku usluga - hortikulturno uređenje muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi", doznaje se iz Općine Jablanica.

Projektom koji su sufinancirali Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Općina Jablanica, na platou memorijalnog kompleksa zasađen je 481 komad raznih sadnica drveća, trajnica i sezonskog cvijeća.

Kako je pojašnjeno, hortikulturnim uređenjem kompleksa muzeja povezan je jedinstven sustav zelenila, podignuta estetska funkcija i stvorena ugodna ambijentalna cjelina, jer su svi hortikulturni elementi uklopljeni u jedinstvenu plansku i stilsku cjelinu, prilagođenu ekološkim i pedološkim uvjetima koji postoje na samom kompleksu.

Vrijednost ugovorenih i izvedenih radova iznosi 31.804,11. KM s PDV-om.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Jablanici zapaljeno vatrogasno vozilo

Obilježavanje obljetnice raspuštanja logora „Muzej“ u Jablanici

Pobjegao s mjesta prometne nesreće, izmjereno mu 2,01 promila alkohola

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'