Bosna i Hercegovina

U Neumu stručni skup o primjeni Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom

Saopćenje, Vlada F BiH

MOSTAR, 10. studenoga (FENA) - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom u saradnji s Centrom za edukaciju sudaca i tužitelja FBiH (CEST) i United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), organizirala je u Neumu od 7. do 10. studenoga Stručni edukativni skup o temi "Izazovi kod primjene Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom FBiH i u svrhu prijedloga Strategije za oduzimanje imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom u FBiH i Akcionog plana za njeno izvršenje".

 

Stručnom edukativnom skupu prisustvovali su glavni tužitelji i zamjenici glavnih tužitelja županijskih tužiteljstava, predsjednici županijskih sudova i njihovi zamjenici, kao i rukovoditelji agencija za provedbu zakona te predstavnici akademskih institucija i međunarodne zajednice, objavili su u četvrtak iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Cilj je bio da najistaknutiji stručnjaci iz ove oblasti daju doprinos u vezi nedoumica u primjeni Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom, kao i manjkavostima zakonskih rješenja, a sve u svrhu što uspješnijeg planiranja aktivnosti u 2023. godini.

Sudionici su predstavili izazove s kojima se suočavaju institucije koje postupaju u skladu sa Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom te prepoznali prioritetne i ključne procese za definiranje nadležnosti i odgovornosti, potrebne u procesu izrade.

Inače, skup je organiziran u okviru Regionalnog programa za jugoistočnu Europu 2020.-2023. "Od nelegalnih financijskih prihoda do povrata imovine" koji provodi UNODC uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i nastavak je aktivnosti Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom koje će provoditi u okviru dogovorene Aktive Mape puta oporavka za Bosnu i Hercegovinu.

 

(FENA) I. B.
Vezane vijesti