Sport     | 07.11.2022. 19:00 |

Konjički gradonačelnik upriličio prijem za Imrana i Umihanu Bilanović, balkanske prvake

FENA Saopćenje

KONJIC, 7. studenoga (FENA) - Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa suradnicima u ponedjeljak je upriličio prijem za uspješne mlade karatiste Karate kluba "Igman" Konjic - Imrana Bilanovića i Umihanu Bilanović, balkanske prvake u karateu te trenera Muamera Bajrovića i predsjednika Kluba Aladina Bilanovića.

Imran Bilanović je s bh. reprezentacijom nastupio na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore U 21, koje je održano od 4. do 6. studenoga u Baru u Crnoj Gori, gdje je u kategoriji kadeti + 70 kg osvojio prvo mjesto, dok je Umihana Bilanović nastupajući na Balkanskom prvenstvu u Beogradu od 3.do 5. lipnja u dječjoj kategoriji osvojila prvo mjesto.

-  Čestitamo ovim vrijednim mladim sportašima i njihovom treneru na postignutim rezultatima i želimo im mnogo uspjeha i na narednim natjecanjima za koja se pripremaju. Grad Konjic Karate klub 'Igman' i njegove uspješne sportaše podržava u skladu s važećim Pravilnikom o nagrađivanju te kroz podršku prilikom priprema za nastupe na natjecanjima - kazala je Adisa Kevrić, šefica Odjela za privredu i društvene djelatnosti Grada Konjica.

Sportaši Imran i Umihana Bilanović s trenerom i predsjednikom Kluba zahvalili su se Gradu Konjicu na podršci na putu do uspjeha i osvajanja zlatnih medalja koje su donijeli u Konjic.

Ovom prilikom uspješni sportaši uručili su zahvalnicu gradonačelniku Ćatiću za pomoć i podršku radu Kluba u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata te najavili skoro održavanje Festivala dječjeg karatea u Konjicu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Gradski stadion Konjic uskoro u punom sjaju

Bećirović-Hunn: Odnosi BiH i Švicarske Konfederacije prijateljski i bez otvorenih pitanja

Nastavljen set mjera pomoći mladim ljudima u Konjicu

Promo

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Phone 13, iPhone 14 i 14 Plus po sniženim cijenama u m:tel ponudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi