Kultura     | 27.10.2022. 17:56 |

Češka radiodrama „Ljušture“ premijerno u programu BH Radija 1

FENA Saopćenje, Foto/ BHRT

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Premijerno izvođenje radiodrame „Ljušture“ autorice Magdalene Fridrih Gregorove, a u prijevodu Hasana Zahirovića, koju je Dramski i dokumentarni program BH Radija 1 snimio u koprodukciji sa Ambasadom Republike Češke u Bosni i Hercegovini održati će se večeras u terminu u 20.03, saopćio je BHRT.

„Ljušture“ su tekst koji upućuje na čovjekovo suočavanje sa vlastitim strahovima, koliko god oni bili uporni i jaki, te koji u konačnici nudi dva puta i jedan izbor: prvi je povratak sa aerodroma i otkazivanje toliko željenog odlaska na more, a drugi je odbijanje straha ili barem jasno prihvatanje njegove uloge.

U radiodrami igraju Vanja Matović, Helena Vuković, Merima Lepić-Redžepović, Dino Sarija i Nedim Džinović. Producent i reditelj radiodrame je Mirza Skenderagić, a ton majstor je Dženita Fakić.

Snimanjem ove radiodrame nastavlja se uspješna saradnja BH Radija 1 sa Ambasadom Češke Republike u Bosni i Hercegovini, s kojom je Dramski i dokumentarni program do sada realizirao nekoliko iznimno uspješnih projekata, među kojima svakako treba izdvojiti i radiodramu „U zamci“ zahvaljujući kojoj se pogram BH Radija 1 slušao uživo čak u Pragu, te radiodramu „Svjetionik, saopćeno je.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Imamović: BiH je nosivi stub Zapadnog Balkana, Dodikova ponuda Crnoj Gori je bezobrazluk

Forto i Karamehmedović potpisali sporazum, četiri miliona KM za BHRT (VIDEO)

Potpisivanje Sporazuma kojim se osiguravaju četiri miliona KM za Javni RTV sistem BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!