Stranačke aktivnosti     | 25.10.2022. 11:24 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje, Foto/ ILUSTRACIJA

Radončić odredio tročlanu radnu grupu koja će izvršiti analizu izbornog rezultata i pripremiti izbor novih rukovodstava SBB-a

Kao što je i najavljeno prije mjesec, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić formirao je rukovodstvo buduće radne grupe za analizu izbornog rezultata ove stranke. Za šeficu radne grupe imenovana je Ina Pamukčić, doskorašnja predsjednica Glavnog odbora, a njeni zamjenici su dr. Adnan Jupić, potpredsjednik SBB-a, i Anis Krivić, politički direktor stranke.

Ova radna grupa će izabrati dodatne članove čiji je zadatak da dokumentiraju brutalnu izbornu krađu koja je počinjena prema SBB-u, dijagnosticiraju unutarstranačke slabosti, naprave prijedlog disciplinskih mjera prema članovima i funkcionerima koji nisu odgovorili stranačkim odgovornostima, pripreme plan aktivnosti i dinamiku izbora novih rukovodstava na svim nivoima SBB-a i pripreme stranku za predstojeće lokalne izbore.

Radna grupa će predati poseban elaborat o počinjenim izbornim krađama visokom predstavniku Kristijanu Šimtu, s eksplicitnim zahtjevom da do lokalnih izbora nametne elektronsko glasanje i građanima BiH omogući da im niko ne krade i ne otima njihovu izbornu volju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana