Najave     | 10.10.2022. 19:38 |

TechHosted - Vodeći svjetski IT stručnjaci ponovo u Banjaluci

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini „Tech Hosted by LANACO“ osmu godinu zaredom mjesto je okupljanja vodećih IT profesionalaca, tehnoloških stručnjaka, predstavnika akademske i poslovne zajedince koji donose novu društvenu, poslovnu i tehnološku revoluciju.

Ovogodišnja konferencija Tech Hosted by LANACO pod sloganom “Lead to inspire”, višednevni je događaj koji se održava od 12. do 14. oktobra 2022. godine u LANACO Tehnološkom centru u Banjaluci.

Teme konferencije su "Cyber Security", "Cloud services", "Fintech", saopćeno je iz LANACO-a.

Prvi dan osme TechHosted konferencije, svoja iskustva sa zajednicom podijeliće istaknuti govornik na nekoliko globalnih događaja, Khaled Mokhtar. Osim stručnosti i zavidnih referenci među kojima se nalaze Google i HPE, njegova biografija otkriva i entuzijazam za modernim tehnologijama, mentorstvo inovativnih tehnoloških startupa sertifikovano od strane Berkeley-a kao i zanimljive angažmane.

Khaled je sudija i dio Globalnog sudijskog odbora u NASA Space Apps Competition, a takođe i sudija u arapskom IoT Challengeu.

Prvi dan posvećen je temama iz Cloud Services domena, a svoja predavanja će imati i predavači iz kompanija Lenovo, Intel, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Dell Technology.

Tokom prvog dana konferencije planirana je i panel diskusija "Izazovi u globalnom usvajanju cloud computinga".

U okviru drugog dana, posvećenog Fintech tehnologijama, na TechHosted08 svoje bogato iskustvo sa Tech Hosted zajednicom podijeliće Magda Milas, Fintech Expert u A1, vodećoj kompaniji za digitalne servise i komunikaciona rješenja Centralne i Istočne Evrope. Milas je takođe predsjednica i suosnivačica udruženja "Alice in Blockchains", čiji je cilj promovisanje finansijske pismenosti među ženama s fokusom na nove finansijske tehnologije poput kriptovaluta i blockchaina.

Drugi dan posvećen je temama iz Fintech & Cyber Security domena a svoja predavanja će imati i predavači iz kompanija Oracle, Fortinet, Cisco, Group-IB, Galeb, Kaspersky, Veeam.

Tokom drugog dana konferencije planirana je i panel diskusija "eFiskalizacija - generator razvoja Fintecha u regionu".

S namjerom da se developerska zajednica Banja Luke i regiona dodatno razvija, zbližava i generiše znanje i dijeli iskustva, poslednji dan TechHosted konferencije imenovan je kao DevHosted i posvećen je isključivo developerskoj zajednici.

Kao prvi, ovogodišnji "DevHosted" orijentisan je ka lokalnoj zajednici. Predavači su iz raznih sfera, od .NET platforme do bezbjednosti biznisa kroz kod. Treći dan konferencije pod nazivom "DevHosted" je otvorenog tipa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta