Bosna i Hercegovina     | 07.10.2022. 10:08 |

Udrugama iz HBŽ-a uručeno 85 tisuća KM prikupljenih na humanitarnom događaju 'Šampioni srca'

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

LIVNO, 7. listopada (FENA) - Udrugama iz Hercegbosanske županije (HBŽ) u Livnu su uručeni donacijski čekovi u iznosu od 85 000 KM prikupljeni na humanitarno sportsko-glazbenom događaju "Šampioni srca" koji je održan u kolovozu ove godine na stadionu NK Troglav 1918 u Livnu.

Svečanoj dodjeli, među ostalim, prisustvovali su i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, premijer Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, gradonačelnik Livna Darko Čondrić, te organizatori samog događaja - izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i gospodarstvenik Jure Krstanović koji su i uručili čekove. 

Oni su se obratili prisutnima te u svojim govorima izrazili zadovoljstvo što se jedna ovakva akcija održala upravo u Livnu, a Jure Krstanović u svom je govoru zahvalio svim sponzorima, donatorima, te svakoj osobi koja je kupnjom ulaznice pridonijela humanitanoj akciji.

Posebne zahvale upućene su humanim zvijezdama i glazbenicima koji su pokazali da uistinu imaju "šampionsko srce" nesebično podržavajući ovakve hvalevrijedne priče, naglasili su organizatori te naveli kako se iz svega izrečenog dalo naslutiti da će ovo prerasti u tradiciju.

Za udrugu roditelja djece s posebnim potrebama "Put u život" iz Livna, Duhovno-humanitarnu udrugu "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada i za obnovu Hrvatskog doma Stjepan Radić u Šujici prikupljeno je po 25 000 maraka.

U sklopu humanitarne akcije podijeljena su sredstva i ostalim udrugama: Udruzi osoba oboljelih od šećerne bolesti KRUG 2000 KM, Udruzi roditelja s posebnim potrebama Krijesnica iz Kupresa, Udruzi don Juraj Gospodnetić iz Bosanskog Grahova i Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Naša djeca" iz Glamoča po 1000 KM, te 5 000 KM domaćinu događaja - Nogometnom klubu Troglav 1918.

Na utakmici odigranoj u kolovozu ove godine u kojoj su "Humane zvijezde Hrvatske" pobijedile ekipu "Livno i prijatelji" rezultatom 6:3 prisustvovalo je više tisuća ljudi iz Livna i regije.

Nakon utakmice u kojoj su sudjelovala zvučna imena nogometa, estrade i dr. održan je koncert na kojem su nastupili Dražen Zečić, Mate Bulić, Tiho Orlić, Dalmatino, Bebek, Jole, Teška Industrija, Ivana Marić, Amir Kazić Leo, Jure&Mate, Dijana Pavković….

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Međunarodni dan žena prava prilika za promicanje stvarne ravnopravnosti žena

Zavičajne udruge Hrvata BiH u Hrvatskoj pozivaju na veću sigurnost Hrvata u BiH

Zlatko Dalić uručio donacije s humanitarnog spektakla za livanjske udruge

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom