Svijet     | 07.10.2022. 08:42 |

Američke snage ubile dvojicu čelnika ISIL-a u zračnom napadu u Siriji

FENA Internet, Foto/ Twitter

WASHIGNTON, 7. oktobra (FENA) - Američke snage ubile su dvojicu najviših čelnika takozvane Islamske države (ISIL) u zračnom napadu u sjevernoj Siriji u četvrtak, prema dvojici dužnosnika odbrane.

U napadu je ubijen Abu 'Ala, jedan od pet vodećih vođa ISIL-a i zamjenik vođe ISIL-a u Siriji, kao i Abu Mu'Ad al-Qahtani, dužnosnik ISIL-a odgovoran za pitanja zatvorenika, rekli su dužnosnici. Napad je izveden u 18:23 po lokalnom vremenu u Siriji.

Tokom ovog napada nije bilo povrijeđenih niti poginulih američkih snaga i nije bilo štete ili gubitka američke opreme, javlja CNN.

Snage Centralnog zapovjedništva SAD-a u regiji provele su više od 1.000 sati prikupljajući obavještajne podatke o ciljevima kako bi ograničile rizik od kolateralne štete, rekli su dužnosnici, a prema početnoj procjeni, nijedan civil nije ubijen ili ranjen.

Ovaj zračni napad uslijedio je nakon što je američka vojska izvela odvojeni napad na sjeveroistoku Sirije u kojem je u srijedu navečer po lokalnom vremenu ubijen ISIL-ov krijumčar oružja, objavio je Pentagon u saopćenju objavljenom u četvrtak.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Devet osoba ubijeno u napadu vladinih snaga u Siriji

Bivši Obamin savjetnik Stuart Seldowitz uhapšen nakon islamofobnih izjava

Na hiljade letova otkazano zbog oluje u SAD-u

Promo

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Ekonomski neovisne žene lakše izlaze iz kruga nasilja

Širenje poslovne mreže Union banke