Ekonomija     | 04.10.2022. 13:31 |

Peto umrežavanje privrednika iz Bosne i Hercegovine i Indonezije (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić, Foto: Harun Muminović

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Peto umrežavanje privrednika iz Bosne i Hercegovine i Indonezije upriličeno je danas u Sarajevu, u organizaciji Ambasade Indonezije u BiH.

Ambasador Indonezije Roem Kono izjavio je na otvaranju da je Vlada njegove zemlje uvijek podržavala jačanje bilateralnih odnosa dviju zemalja, te da od maja 2022. bh. državljani mogu posjetiti Indoneziju sa vizom po dolasku.

- Fokus ove aktivnosti je promocija trgovine, posebno hranom, pićem, kafom začinima, kozmetikom, biljem, drvetom, modom, kao i vodećim proizvodima kao što su papir, palmino ulje, masnoće i drveni ugalj - naveo je ambasador Kono.

Pozvao je poslovne zajednice u Indoneziji i BiH da ojačaju lanac snabdijevanja i trgovinu.

- Nakon ovog događaja nadam se da će biti interesa s obje strane kojima će Ambasada moći olakšati transakcije i poslovne dogovore - poručio je Kono.

Zamjenik ministra trgovine Indonezije Jerry Sambuaga istakao je da današnje umrežavanje ima veliki potencijal i važnost, ne samo za jačanje trgovinskih veza, već i za bolje upoznavanje i razumijevanje dvaju naroda.

Sekretar Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdo Tinjak naglasio je da, iako trgovnska razmjena dviju zemalja može biti veća, treba priznati da je za relativno kratko vrijeme ovaj poslovni forum omogućio bolje povezivanje dviju privreda.

Preuzmite VIDEO

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Anketirani privrednici u TK opće stanje poslovanja u 2023. ocijenili prosječnim

Spasioci evakuirali sve planinare zarobljene na indonezijskom vulkanu Marapi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo