Bosna i Hercegovina     | 03.10.2022. 18:52 |

Potpisan Protokol o suradnji između BHRT-a i Biskupske konferencije BiH

FENA Saopćenje, Foto/ KTA BK BiH

SARAJEVO, 3. listopada (FENA) - Protokol o suradnji između Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) i Biskupske konferencije (BK) BiH kojim se definira uzajamna suradnju o medijskom praćenju važnijih crkvenih događanja na teritoriju BK BiH i svih pitanja značajnih za vjerski život katolika, uključujući i suživot s pripadnicima crkava i vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini, potpisan je u ponedjeljak u Sarajevu.

 

Protokol o suradnji potpisali su generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović i predsjednik Biskupske konferencije i predsjednik Vijeća za sredstva društvene komunikacije BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, javila je Katolička tiskovna agencija BiH.

Urednik redakcije Religijskog programa na BHT1 Haris Bilalović kazao je da potpisivanje Protokola pada na drugu godišnjicu osnivanja spomenute redakcije, dodajući da je ova televizija i prije toga godinama pratila brojna crkvena događanja.

Karamehmedović je istaknuo dugogodišnju dobru suradnju između Radiotelevizije BiH i Katoličke Crkve u BiH. Podsjetio je na zahtjevni projekt BHRT-a, a riječ je o izravnom cjelodnevnom prijenosu svih događaja na sedam lokacija u glavnom gradu BiH tijekom pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini, 6. lipnja 2015. godine. Kazao je da BHRT želi biti na službi svim građanima pa tako i katolicima u BiH, te izrazio otvorenost za buduću suradnju.

U svom obraćanju nadbiskup Vukšić podsjetio je da "već mnogo godina postoji obostrano korisna suradnja između raznih ustanova Katoličke crkve u BiH i Radiotelevizije BiH".

"Sa svoje strane kroz cijelo to vrijeme nastojali smo, koliko je bilo do nas, izaći u susret djelatnicima vaše medijske kuće, kao i drugima, i vjerujem da će se takva suradnja nastaviti i u budućnosti. Kao predstavnik Katoličke Crkve, koja je otvorena prema svima i svakoga želi uključiti, u duhu dijaloga i suradnje za opće dobro i društvenu slogu, izražavam želju da ovo bude početak sličnog dogovaranja Katoličke Crkve također sa svima ostalima koji već jesu ili će biti zainteresirani za suradnju", kazao je predsjednik BK-a BiH.

Nadbiskup Vukšić dodao je da će Protokol doprinijeti, također, suradnji i s drugima i drukčijima, dijalogu, međureligijskom dijalogu i, uopće, toleranciji i prijateljstvu.

Program je završen bilateralnim susretom u Direkciji BHRT-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

BK BiH zasjedala u Mostaru: Svećenika u BiH sve manje (VIDEO)

BK BiH zasjedala u Mostaru: Svećenika u BiH sve manje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'