Bosna i Hercegovina

Obilježena godišnjica formiranja Druge viteške motorizovane brigade

Saopćenje, Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Akademijom u Centru "Safet Zajko" obilježena je 30. godišnjica formiranja Druge viteške motorizovane brigade i 14. godišnjica osnivanja Udruženja "Druga viteška Novi Grad - Sarajevo". 

Skupu je prisustvovao veliki broj zvaničnika s kantonalnog i općinskog nivoa, te pripadnici Druge viteške brigade, preživjeli borci novogradskih brigada, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi i građani, a tom prilikom evocirane su uspomene na herojski put branitelja iz ove brigade. 

Prisutnima se, između ostalih, obratio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović. 

Čestitavši godišnjicu bigade, istakao je kako je kao pripadnik Specijalnog odreda policije "Bosna" imao čast boriti se rame uz rame s pripadnicima Druge viteške, te da je brigada izrodila velike heroje tog vremena. 

Osmanović je izrazio zadovoljstvo radom Udruženja koje u saradnji s Ministarstvom za boračka pitanja KS njeguje sjećanje na period odbrambeno-oslobodilačkog rata. Posebno se prisjetio rahmetli Senada Fazlića, velikog heroja odbrane Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. L.
Vezane vijesti