Bosna i Hercegovina     | 30.09.2022. 14:48 |

OSA BiH - Svečani prijem za partnerske institucije i agencije iz BiH i svijeta

FENA Saopćenje, Foto/ Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine organizirala je i ove godine tradicionalni prijem za partnerske institucije i agencije iz BiH i svijeta sa kojima blisko sarađuje.

Bila je ovo prilika da više od 150 predstavnika partnerskih agencija i institucija razmijene iskustva i razgovaraju o sigurnosnim izazovima s kojima se Bosna i Hercegovina, Evropa i savremeni svijet suočavaju.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je kod partnerskih institucija i agencija iz Bosne i Hercegovine i svijeta prepoznata kao pouzdan partner u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije, cyber kriminala, krijumčarenja migranata, trgovine ljudima i opojnim drogama.

Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić zahvalio je saradnicima, te domaćim i međunarodnim partnerima na zajedničkom djelovanju, te poručio da Agencija iz godine u godinu jača svoje kapacitete što u konačnici doprinosi većoj sigurnosti građana i institucija BiH - saopćeno je iz OSA-e BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Kordić i Marić primili u nastupni posjet nizozemskog veleposlanika i zapovjednika EUFOR-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo