Sport     | 29.09.2022. 19:42 |

Hadžiahmetović, Avdić i Delić s rukovodstvom FK Željezničar dogovorili nekoliko projekata

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) - Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, ministar kulture i sporta Samir Avdić i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetili su danas FK Željezničar, gdje su s rukovodstvom kluba razgovarali o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata.

Do sastanka je došlo nakon što su ekipe KJP Vodovod i kanalizacija Sarajevo konstatovale određene kvarove, te je na njihovu inicijativu došlo do susreta ministara u Vladi KS s Upravom kluba.   

Ministar Hadžiahmetović je kazao da su razgovarali o određenim problemima koje ovaj klub ima u smislu vodosnabdijevanja, pristupnih puteva i rasvjete na stadionu i oko stadiona.

- Vlada Kantona je spremna da učestvuje u realizaciji projekata koji su u njenoj nadležnosti, da osiguramo sistem vodosnabdijevanja, da uradimo manju rekonstrukciju, kao i da radimo projekte poboljšanja rasvjete i uređenja pristupnih puteva prema samom stadionu. Nadamo se da ćemo na ovaj način omogućiti da uslovi za FK Željezničar budu znatno bolji, ali i da građani, odnosno gosti, imaju bolji ambijent - naveo je poslije sastanka ministar Hadžiahmetović, koji je iskazao spremnost za nastavak saradnje.   

Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević se u ime kluba zahvalio  Vladi KS i ministrima na podršci koju pružaju.   

- Mi kao klub se borimo da poslujemo odgovorno, transparetno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Cijenimo svaku pomoć koja nam se pruža. Vlada KS nam je konstantno pružala pomoć u prevazilaženju problema u operativnom poslovanju. To u klubu cijenimo i nadamo se da ćemo istim tempom nastaviti sarađivati i u budućnosti - naveo je Kovačević, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

KS - Potpisan ugovor o primopredaji kompostera

Korisnicima u Kantonu Sarajevo uplaćena sredstva za subvencioniranje troškova grijanja  

KS-Zatvoren javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih, veliki broj prijava

Promo

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Ekonomski neovisne žene lakše izlaze iz kruga nasilja

Širenje poslovne mreže Union banke