Bosna i Hercegovina     | 23.09.2022. 21:30 |

SBB BiH - Ekonomija i socijalna sigurnost građana moraju biti apsolutni prioriteti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Predizborni skup Saveza za bolju budućnost BiH održan je sinoć u sarajevskoj općini Novi Grad, a prisutnim građanima, članovima i simpatizerima obratio se i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

 

Radončić je rekao da je neophodno vratiti ekonomiju i socijalnu sigurnost građana u apsolutni prioritet buduće vlasti.

Lider Saveza za bolju budućnost BiH ponovo je pozvao sve građane BiH da im je historijska obaveza da 2. oktobra izađu na birališta i na bazi onoga što su ponudile stranke i kandidati po slobodnoj volji daju povjerenje onima za koje misle da će im najbolje pomoći u budućnosti, da BiH opstane kao moćna država, a njeni građani žive mnogo bolje.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nermin Džindić govorio je o tome da Savez za bolju budućnost BiH daje dodatni fokus prema iskorištavanju prirodnih resursa koje ima naša zemlja, a među kojima je i voda.

- To trebamo pametno iskoristiti. Ostale resurse niko nije ni spomenuo, a to je ruda cinka, željezo, resurs koji će hraniti generacije, poludragi kamen opal, a planina Ozren je prebogata tom rudom. To sve treba da bude naša strateška prednost. Ugalj, koji je bio zabranjena roba, za samo pet mjeseci postao je najtraženija roba, i sada niko ne pita za cijenu. Litij, kojim je BiH prebogata... Budućnost je u električnim automobilima, a mi je imamo – rekao je Džindić.

Na skupu su još govorili i kandidati za državni parlament Davor Kljajić, Indira Pandžo i Suad Kurtćehajić, nositeljica Federalne liste Sanela Prašović-Gadžo, kandidati Fahrudin Pecikoza i Zvonko Marić, nosilac liste za Skupštinu KS Mirvad Kurić, kandidati Mirsad Rizvanović, Amina Gec, Mirza Ramić, Hasib Fijuljanin te povjerenik Općinskog odbora SBB-a Novi Grad Sarajevo Denis Muminović, saopćeno je iz SBB BiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost BiH

Džindić: Promet namjenske industrije porastao na 400 miliona KM godišnje

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost BiH

Promo

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Phone 13, iPhone 14 i 14 Plus po sniženim cijenama u m:tel ponudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi