Stranačke aktivnosti     | 23.09.2022. 21:21 |

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost BiH

FENA Saopćenje

Savez za bolju budućnost BiH večeras je u Kalesiji održao predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati SBB-a za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti.

Prisutnima se u Kalesiji obratio potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i nosilac sarajevske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Nermin Džindić.

- Nažalost, niko do sada od drugih stranaka na predizbornim skupovima nije govorio šta je uradio. Još gore je što niko ne govori o planovima. Samo parole „glasajte za nas“. Namjenska industrija je ranije u mandatu, dakle za četiri godine, imala promet od 300 miliona KM. Sada za godinu ima 400 miliona. Otvoreno je 1.800 radnih mjesta. To smo mi uradili – rekao je Džindić.

Istakao je, da je električna energija otišla na tržišnu cijenu, sve kovačnice bi bile ugašene.

- Spriječili smo da građanima poskupi struja. Znamo kakva su primanja građana, znamo kakav je standard i nećemo dozvoliti poskupljenja dok smo na ovom mjestu – rekao je Džindić.

Nosilac federalne liste Elvir Rožnjaković kazao je da je u odnosu na prije četiri, kao i osam godina sve manje mladih.

- Oni su morali otići trbuhom za kruhom. Otišli su jer žele sebi i svojoj porodici bolju budućnost. Želimo da zakoni budu jednaki za sve, da nema nedodirljivih. Da majke s troje djece imaju penziju. To je budućnost kakvoj teži SBB – rekao je Rožnjaković.

Prisutnima su se u Kalesiji još obratili i nosilac tuzlanske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Izet Žigić i kandidat Adin Huremović, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona Senad Salkić te kandidat za ovaj nivo vlasti i domaćin Mensur Hukić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

SBB BiH - Ekonomija i socijalna sigurnost građana moraju biti apsolutni prioriteti

Džindić: Promet namjenske industrije porastao na 400 miliona KM godišnje

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost BiH

Promo

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Phone 13, iPhone 14 i 14 Plus po sniženim cijenama u m:tel ponudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi