Bosna i Hercegovina     | 23.09.2022. 11:32 |

FUP - Jedna osoba lišena slobode, pronađeno 37 kilograma Cannabisa

FENA Saopćenje, Foto/ Saopćenje

SARAJEVO/MOSTAR, 23. septembra (FENA) - Jedna osoba iz Čapljine lišena je slobode, kod koje je pronađeno 37 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Policijski službenici Federalne uprave policije su u četvrtak pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode osobu inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjenu u Mostaru koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Navedena osoba će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Isak podržao KK 'Leopard' i polaganje za viša karate zvanja u Zavidovićima

Delegacija Ureda za unutrašnje poslove turske ambasade posjetila FUP

U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog prometa drogom, te posjedovanja vatrenog oružja i municije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo