Servisne informacije     | 22.09.2022. 15:13 |

Privremena izmjena režima prometa na magistralnoj cesti od Tarčina do Bradine

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

MOSTAR, 22. rujna (FENA) - Zbog izvođenja sanacijskih radova na dionici M-17 od Tarčina do Bradine, tranzitni promet se preusmjerava na jednu kolničku traku novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin - Ivan, bez naplate cestarine na dionici od Vlakova do Bradine.

Na zahtjev izvođača radova, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija dalo je suglasnost za privremenu izmjenu režima prometa zbog izvođenja sanacijskih radova na magistralnoj cesti M-17 koji su potrebni kako bi se cesta vratila u prvobitno stanje prije zimskog perioda nakon izgradnje poddionice autoceste na Koridoru Vc Tarčin - Ivan, priopćeno je iz JP-a Autoceste FBiH.

S tim u vezi, na dijelu od raskrižja u blizini naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tranzitni promet će s magistralne ceste M-17 biti preusmjeren dvosmjerno na jednu kolničku traku novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin - Ivan.

Radovi će se izvoditi u razdoblju od 23. rujna najkasnije do 30. listopada ove godine, a za lokalno stanovništvo promet će se odvijati na magistralnoj cesti M-17.

Budući da se radi o izrazito prometnoj dionici magistralne ceste, poučeni ranijim negativnim iskustvom prilikom odvijanja prometa jednom trakom, iz Autocesta FBiH navode kako je bilo neophodno napraviti privremenu obustavu prometa na ovom dijelu magistralne ceste, te privremeno preusmjeriti tranzitni promet na novoizgrađenu poddionicu autoceste Tarčin-Ivan, kako bi u što kraćem vremenu izvođač mogao završiti neophodne sanacijske radove na M-17.

Radovi koje će izvođač izvesti na ovoj magistralnoj cesti odnose se na vraćanje u prvobitno stanje i uklanjanje ranije izvedene devijacije na dijelu magistralne ceste ispod izgrađenih mostova M1 i M2, sanacija dijela ceste u blizini tunela Ivan na M-17, te izrada propuste ispod obje trake magistralne ceste za odvodnju površinskih voda s autoceste do recipijenta.

Vlada FBiH danas je donijela odluku o davanju suglasnosti na privremenu obustavu-suspenziju naplate cestarine na autocesti na dionici od Vlakova do Bradine odnosno "dizanju rampi" na naplatnim mjestima Sarajevo zapad, Lepenica i Tarčin za vrijeme trajanja radova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

JP Autoceste FBiH želi proizvoditi struju za vlastite potrebe

Na Bradini pucali i pivskim bocama gađali vozilo Mostarca – policija

Autoceste FBiH: Most Počitelj nije ugrožen

Promo

Hemofarm u Banjoj Luci predstavio 'Stada Expo' multimedijalnu platformu

m:tel na druženju sa studentima Fakulteta elektrotehnike u Tuzli

S digitalnim nomadima iz Hrvatske zakoračite u svijet web developmenta