Servisne informacije     | 15.09.2022. 14:29 |

Sutra u BiH nestabilno vrijeme, sa pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan-sedlo 20, Livno i Srebrenica 22, Grude 24, Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg i Sokolac 25, Drvar, Mostar i Neum 26, Gradačac, Tuzla i Zenica 27, Bihać, Jajce, Trebinje i Zvornik 28, Banja Luka i Prijedor 29 i Sanski Most 30 stupnjeva.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padvine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava. Vjetar umjeren, na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sutra u BiH sunčano vrijeme, temperature do 22 stepena

U BiH sutra sunčano vrijeme, jutarnje temperature od - 2 do 4, dnevne do 15, na jugu do 18 stepeni

Sutra u BiH umjereno oblačno, tokom dana razvedravanje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo