Najave     | 12.09.2022. 09:08 |

Uvodna konferencija projekta ‘LiNK-ujmo se radi podrške novim biznisima’

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - Uvodna konferencija projekta „LiNK-ujmo se radi podrške novim biznisima - LiNK4StartUps“ održat će se u utorak, 13. rujna, u Vijećnici Grada Mostara s početkom u 10 sati.

Tom prigodom bit će predstavljeni ciljevi i plan rada partnerstva LiNK4StartUps, koje će raditi na poboljšanju uvjeta za razvoj novih biznisa s posebnim fokusom na ranjive kategorije na tržištu rada, te uloga lokalnih partnerstava kao instrumenta za zapošljavanje ranjivih kategorija.

Ujedno će biti lansiran javni poziv za podršku ranjivim kategorijama pri pokretanju vlastitog biznisa na području Grada Mostara, Grada Konjic i Općine Prozor-Rama, najavili su organizatori.

Konferencija se organizira u okviru implementacije projekta „LiNK4StartUps“ kojeg u partnerstvu implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Grad Mostar, Grad Konjic, Općina Prozor – Rama, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar – Ekonomski fakultet, RadIN d.o.o. Mostar i Eurosjaj d.o.o. Konjic.

Projekat “LiNK4startUps“ se provodi u okviru programa „EU4BusinessRecovery – COVID-19 Investment Response“ koji financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi UNDP u partnerstvu sa GIZ-om i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Uz pomoć EU Konjic, Mostar i Prozor-Rama dobili 26 novih biznisa

Poboljšana turistička ponuda Blidinja i Sutjeske

'Zajednički odgovor za bolji sistem zaštite i spašavanja' u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom