Bosna i Hercegovina

General Engineering d.o.o. Sarajevo radi rekonstrukciju izgorjelog stambenog objekta u Buča Potoku

Saopćenje, Foto FENA/Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, , 24. augusta (FENA) - U prostorijama Općine Novi Grad danas je upriličeno potpisivanje okvirnog sporazuma za rekonstrukciju objekta izgorjelog u požaru u ul. Nusreta Prohića, u naselju Buča Potok, između Općine Novi Grad i izvođača General Engineering d.o.o. Sarajevo na osnovu kojeg počinje rekonstrukcija objekta.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS uplatilo je 500.000 KM za rekonstrukciju stambenih jedinica za unesrećene porodice.

Također je Vlada KS osigurala privremeni smještaj za 12 unesrećenih porodica, te će sve do njihovog useljenja u obnovljene domove, snositi polovinu troškova za njihovu ishranu i režije, saopćila je Služba za protokol i press KS

- Nesretni događaj je bio lična tragedija za 12 porodica koje su ostale bez svojih domova, te je Kanton Sarajevo u okviru nadležnosti preuzeo odgovornost i iznašao sredstva da ove porodice budu zbrinute. Obećanja koja su dali predsjedavajući Okerić i premijer Forto su ispunjena, te se nadamo brzoj izgradnji objekta na sveopšte zadovoljstvo porodica - istakla je tom prilikom resorna ministrica Ivana Prulović.

(FENA) D. Ć.
Vezane vijesti