Bosna i Hercegovina     | 24.08.2022. 12:17 |

General Engineering d.o.o. Sarajevo radi rekonstrukciju izgorjelog stambenog objekta u Buča Potoku

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, , 24. augusta (FENA) - U prostorijama Općine Novi Grad danas je upriličeno potpisivanje okvirnog sporazuma za rekonstrukciju objekta izgorjelog u požaru u ul. Nusreta Prohića, u naselju Buča Potok, između Općine Novi Grad i izvođača General Engineering d.o.o. Sarajevo na osnovu kojeg počinje rekonstrukcija objekta.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS uplatilo je 500.000 KM za rekonstrukciju stambenih jedinica za unesrećene porodice.

Također je Vlada KS osigurala privremeni smještaj za 12 unesrećenih porodica, te će sve do njihovog useljenja u obnovljene domove, snositi polovinu troškova za njihovu ishranu i režije, saopćila je Služba za protokol i press KS

- Nesretni događaj je bio lična tragedija za 12 porodica koje su ostale bez svojih domova, te je Kanton Sarajevo u okviru nadležnosti preuzeo odgovornost i iznašao sredstva da ove porodice budu zbrinute. Obećanja koja su dali predsjedavajući Okerić i premijer Forto su ispunjena, te se nadamo brzoj izgradnji objekta na sveopšte zadovoljstvo porodica - istakla je tom prilikom resorna ministrica Ivana Prulović.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Vlada KS s više od 700.000 KM podržala KJKP 'Tržnice-Pijace' i saniranje štete na pijaci Kvadrant

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'