Regija

Još deset Poljaka vraća se kući nakon nesreće autobusa u Hrvatskoj

Agencije, Hina

ZAGREB, 8. kolovoza (FENA) - Poljska planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u Hrvatskoj u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska.

 

"Planiramo vjerojatno ovaj tjedan, možda čak u srijedu, u Poljsku prevesti one koji mogu biti prevezeni. To bi mogla biti grupa od 10 ljudi", rekao je Kraska, prenosi Hina. 

On je kazao kako su poljske vlasti u stalnom kontaktu s bolnicama u kojima se nalazi tridesetak ozlijeđenih Poljaka. Poljska je u kontaktu i s obiteljima žrtava koje su stigle u Hrvatsku. 

"Pružili smo im smještaj i psihološku pomoć jer je to veoma važno za njih u ovom trenutku. Jučer je i tužitelj prvi put pregledao autobus, a prtljaga i dokumenti već su predani onima u hrvatskim bolnicama".

Kraska je rekao kako još uvijek nije završena identifikacija poginulih - devetero je već identificirano, a troje nije. 

"To traje dugo, no moramo biti 100 posto sigurno da su to ti ljudi", naglasio je Kaska. 

Zamjenik ministra rekao da je „medicinska skrb u Hrvatskoj na visokoj razini, što su naglasili i oni koji su hospitalizirani“. 

U subotnjoj prometnoj nesreći 12 je osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene. Autobus je putnike vozio na hodočašće u Međugorje. 

Četvero Poljaka se vratilo kući u noći na nedjelju, a još četvero je već napustilo bolnice u nedjelju popodne. 

(FENA) D. P.
Vezane vijesti