Bosna i Hercegovina     | 07.08.2022. 22:15 |

Milanović: U Bratuncu za opoziv načelnika Rankića glasalo 7.116 glasača

FENA Kadira Šakić, Foto:

BRATUNAC, 7.augusta (FENA) - Predsjednica Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika opštine Bratunac Ivana Milanović potvrdila je Feni da je danas na glasanje izašlo 7.116 glasača.

- Od tog broja imamo 644 lica koja su glasala na nepotvrđenom biračkom mjestu i 21 lice koje je glasalo putem mobilnog tima. Za ova dva biračka mjesta rezultate glasanja ćemo imati sutra u 12.00 sati. Što se tiče redovnog biračkom mjesta, trenutno je više glasova za opoziv načelnika opštine Bratunac gospodina Srđana Rankića. – kazala je Feni Milanović.

 

Ona naglašava da ne mogu potvrditi informaciju da je opoziv izglasan do 18.augusta jer tog datuma stižu glasački listići koji su poslani putem pošte na adrese glasača.

- 3.155 listića smo uputili na adrese glasača. Trenutno je 395 više glasova za opoziv. Ipak, treba uzeti u obzir da nisu uračunati nevažeći glasovi i ovi trenutni rezultati su informacije sa terena. Tek noćas iza ponoći imat ćemo tačan podatak koliko je glasova za, protiv i nevažećih na redovnom biračkom mjestu. – istakla je Milanović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo