Svijet     | 06.08.2022. 11:56 |

Vodeći tajvanski zvaničnik za proizvodnju raketa preminuo od srčanog udara

FENA Internet

TAJPEH, 6. augusta (FENA) - Zamjenik šefa odjela za istraživanje i razvoj u tajvanskom ministarstvu odbrane pronađen je mrtav u subotu ujutru u hotelskoj sobi, nakon što je podlegao srčanom udaru, javila je zvanična Centralna novinska agencija (CNA).

Ou Yang Li-hsing, zamjenik čelnika Nacionalnog instituta Chung-Shan za nauku i tehnologiju, preminuo je u hotelskoj sobi u južnom Tajvanu, javila je CNA.

Vlasti su saopćile da je 57-godišnji Ou Yang preminuo od srčanog udara u hotelskoj sobi u kojoj nije bilo nikakvih tragova “upada”, javila je CNA.

Njegova porodica saopćila je da on imao istorijat srčanih oboljenja i ugrađen mu je srčani stent, sudeći po agencijskoj vijesti.

Ou Yang je bio na poslovnom putu u južnoj oblasti Pingtung, javila je CNA, dodajući da je on preuzeo dužnost početkom godine kako bi nadzirao razne projekte proizvodnje raketa.

Institut u vlasništvu vojske radi više nego dvostrukim kapacitetima, proizvodeći više od 500 projektila u ovoj godini, dok otok jača svoju borbenu moć u jeku onoga što smatra rastućom kineskom vojnom prijetnjom, prenosi Reuters.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Broj poginulih u potresu na Tajvanu porastao na 12

Broj povrijeđenih u zemljotresu na Tajvanu premašio 1.000

Tajvan pogodio najteži potres u 25 godina, jedna osoba poginula

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'