Stranačke aktivnosti     | 04.08.2022. 11:44 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje, Foto/ Mario Obrdalj

JEDNA RASKRSNICA NE ČINI PRUGU!

Vlast u Kantonu Sarajevo treba prestati obmanjivati građane i fotografisati jednu po jednu raskrsnicu, već do kraja mjeseca u rad pustiti prugu na dionici Ilidža - Čengić Vila. Za to su u netransparentnom procesu potrošili isuviše budžetskog novca, ali i strpljenja građana Sarajeva. 

Elmedin Konaković treba prestati zavaravati sebe i svoje pristalice kako on “gradi i popravlja ono što su drugi pokvarili.” Konaković nije pao s neba, niti se može prodati pod nadolazeću političku zvijezdu i narodnog revolucionara. Na površini političkog blata u Kantonu Sarajevo, Konaković se preletaštvom održava skoro dvije decenije. Tako da novcem poreskih obveznika u Kantonu Sarajevo on može popravljati samo ono što je sam pokvario.

Kada Tužilaštvo Kantona Sarajevo i drugi istražni i policijski organi uskoro otvore istragu o načinu na koji su ugovarani poslovi i finansirana obnova tramvajske pruge u Sarajevu, postat će jasno zašto je “Trojka” ove poslove sklapala tajnim ugovorima, pokušavajući da zataška ulogu koju su u tom projektu imali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i njegova vlada. Biće to posljednji sudijski zvižduk populistima i varalicama iz samozvane “najbolje Vlade ikad”, koji su se predstavljali promjenom i novom političkom snagom u Kantonu Sarajevo.

INFO CENTAR

KO SDA SARAJEVO

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. Ć.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta