Bosna i Hercegovina     | 03.08.2022. 15:21 |

Hrvatsko veleposlanstvo podupire Arhiv Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini

FENA Saopćenje, Foto/ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH

SARAJEVO, 3. kolovoza (FENA) - Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić posjetio je danas sa suradnicima Židovsku zajednicu Bosne i Hercegovine u Sarajevu gdje se susreo s predsjednikom Jakobom Fincijem i dr. Elijem Tauberom, direktorom Arhiva Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Razgovaralo se o budućim zajedničkim inicijativama i projektima u područjima znanosti, kulturi i obrazovanju, u kojima institucije Republike Hrvatske mogu pružiti potporu Židovskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

U tom kontekstu posebna pozornost posvećena je iznimno važnom projektu istraživanja i pisanja cjelovite povijesti Židova Bosne i Hercegovine koji sa Židovima Hrvatske kroz više aspekata čine jedinstvenu povijesnu i kulturnu cjelinu.

Veleposlanik je s domaćinima posjetio i sinagogu, te prostorije Arhiva Židovske zajednice BiH u središtu Sarajeva gdje je upoznat s aktivnostima prikupljanja i znanstvene obrade povijesne građe o Židovima Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Sabolić je podržao rad novoformiranog Arhiva te je u cilju potpore radu istraživača i studenata, koji će posebno raditi na istraživanju razdoblja između dva svjetska rata i Holokaustu na prostoru BiH, Arhivu prigodno uručio donaciju potrebne računalne opreme, saopćeno je iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta