Bosna i Hercegovina     | 30.07.2022. 11:15 |

Bećirović: Prioritet je povezati Sarajevo sa Bihaćem i Krajinom

FENA Saopćenje, Foto/

BIHAĆ, 30. jula (FENA) - Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u razgovaru sa građankama i građanima Bihaća poručio je da je prioritet povezati Sarajevo sa Bihaćem i Krajinom. 

- Smatram da članovi Predsjedništva BiH, zajedno s drugim organima vlasti na svim nivoima, moraju pomoći da država Bosna i Hercegovina postane veliko gradilište a ne političko rušilište. Svim raspoloživim snagama moramo podržati i ubrzati aktivnosti na kvalitetnom povezivanju glavnog grada Sarajeva sa Bihaćem i Krajinom u cjelini- istakao je Bećirović.

Naglasio je značaj snažnije i konkretnije pomoći JP Aerodrom Bihać jer taj projekat ima ogroman značaj za Bihać i cijeli Unsko-sanski kanton. Izgradnja aerodroma doprinijet će, između ostalog, i razvoju turizma, kao i kvalitetnijem povezivanju Krajine sa drugim dijelovima zemlje i inozemstvom.

- Aerodrom bi Bihać dovelo u rang sa Sarajevom, Tuzlom, Banja Lukom i Mostarom. Nacionalni park Una, kao nosioc turizma, i aerodrom, omogućili bi ekonomski preporod ovog dijela BiH. Naše jedinstvo moramo prenijeti i na gradilišta širom Bosne i Hercegovine - istakao je Bećirović. 

Dodao je da posebno poštovanje moramo iskazati prema onima koji su, kada je bilo najteže, bili zaštitnici slobode, nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine – i ne samo toga, nego zaštitnici ljudskih života, naših nada i vjere da će naša zemlja kao i stoljećima unazad opstati. 

 - Sinhroniziranim radom države, entiteta, kantona, gradova i općina možemo poboljšati imidž Bosne i Hercegovine. To moramo učiniti tako što ćemo u funkciju planskog razvoja staviti naše konkurentske prednosti, kao što su prirodni resursi, obučena radna snaga, dobar geostrateški položaj, povoljni klimatski uslovi, ogroman turistički potencijal, stabilna moneta i drugo - zaključio je Bećirović, saopćeno je iz SDP-a BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović-Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije ukazati na globalnu važnost prevencije genocida

Bećirović: Čuvamo tradiciju slobodarske Armije RBiH koja je branila multietničku i nedjeljivu BiH

Bećirović-Murphy: Bila bi greška podcijeniti odlučnost SAD-a da zaštiti Dejtonski sporazum i BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'