Sport     | 29.07.2022. 11:44 |

Vrhunski evropski biciklisti i ove godine na utrci "Grand prix Bihać 2022"

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Arhiva

BIHAĆ, 29. jula (FENA) - Brdsko - biciklistički klub "Daj krug" iz Bihaća i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine predstojećeg vikenda u gradu na Uni organiziraju međunarodnu utrku "Grand Prix Bihać 2022", koja je i ove godine uvrštena u zvanični kalendar Svjetske biciklističke unije (UCI).

Ovogodišnji učesnici utrke na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine imaju mogućnost i skupljanja bodova za naredne Olimpijske igre, naravno u disciplini Olimpijski kros.

"Staza u bihaćkom naselju Zavalje je vrhunski pripremljena, a zbog njene zahtjevnosti i atraktivnosti postala je mamac za neke od najboljih evropskih biciklista. Posebno smo ponosni što smo i ove godine uvršteni u zvanični takmičarski kalendar Svjetske biciklističke unije, što je potvrda dosadašnjih uspješnih organizacija", kazao je selektor Brdsko - biciklističke reprezentacije BiH i član kluba "Daj krug" Adnan Mekić.

U nedjelju, 31. jula, stazom dugom oko četiri kilometra u bihaćkom naselju Zavalje, pedalirat će više od 150 biciklista iz nekoliko evropskih zemalja.

"To je također satisfakcija za nas organizatore. Učešće su nam potvrdili neki od najboljih brdskih biciklista iz naše države, regiona, ali i Njemačke, Austrije, Ukrajine, Turske, te još nekoliko evropskih zemalja. Biciklistički Grand Prix Bihać je zaista izvanredana sportska i turistička promocija grada Bihaća i Bosne i Hercegovine", dodao je Mekić.

Utrke u više takmičarskih disciplina startaju u nedjelju, u 10 sati ujutro, zbog čega će u tom dijelu grada biti i posebno regulisano odvijanje saobraćaja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Biciklizam - Lejla Njemčević na vrhu sjetske UCI ranking liste 

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Njemčević: Želim se upisati u historiju kao jedna od najboljih biciklistkinja svih vremena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo