Bosna i Hercegovina     | 28.07.2022. 10:20 |

Svečanom akademijom obilježen Dan općine Drvar

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

DRVAR, 28. srpnja (FENA) – Svečana akademija, povodom Dana općine Drvar održana je u srijedu navečer u kino dvorani Radničkog doma u toj općini, a zaslužne organizacije i pojedinci nagrađeni su plaketama i zahvalnicama za doprinos razvoju općine i postignutim rezultatima na području znanstvenih, sportskih, zdravstvenih, obrazovnih, gospodarskih i kulturnih djelatnosti.

Akademiju su, uz prisustvo nekoliko stotina građana, uveličali gosti iz društveno-političkog i vjerskog života općine i regije, a među ostalim i ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Etno ansambl "Sjećanja", etno grupa "Carza" i AKUD "Mira Lukač", a prikazan je i film u kojem su predstavljene najvažnije realizirane aktivnosti u 2021. godini.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca na Spomenik žrtvama fašističkog terora čime je obilježena 81. godišnjica od Ustanka naroda u BiH.

Vijence su položile delegacije antifašista iz zemlje i regije, predstavnici općine i političkih stranaka.

Također, u sklopu obilježavanja Dana općine Drvar, u prostorijama JU "Centar za kulturu i sport" Drvar održana je promocija fotomonografije o Drvaru autora Drage Trninića, a dan prije u hramu drvarske kulture promovirana je knjiga "Od Drvara do Ledenog mora" Branka Tomića, te upriličen koncert AKUD-a "Mira Lukač Drvar" i etno grupe "Uspomene".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo