Bosna i Hercegovina     | 25.07.2022. 12:13 |

Održan memorijalni biciklistički pohod u čast preminulom mladiću Adnanu Piriji iz Goražda

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 25. jula (FENA) - Udruženje za promociju i razvoj brdskog biciklizma “Natureriders” iz Goražda proteklog vikenda organiziralo je drugi memorijalni biciklistički pohod “Adnan Pirija Pirke” u čast prerano preminulom mladiću koji je bio član udruženja od samog osnivanja.

Više od 50 biciklista obišlo je Adnanov mezar u naselju Kolijevke i polaganjem cvijeća odalo počast preminulom prijatelju, odakle su se uputili na Hranjen gdje je označen start biciklističkog pohoda.

Adnanova sestra, Lejla Pirija, ističe kako su članovi porodice duboko ganuti i ponosni na njegove prijatelje.

-Puno mi je srce i ne mogu da vjerujem da ovako zajedništvo postoji u današnje vrijeme. Ne mogu riječima da izrazim svoju zahvalnost svim njegovom prijateljima i poznanicima na ovakovoj inicijativi. Svi su u ovom gradu voljeli mog brata Adnana i mi smo zaista presretni što je on imao ovakve ljude oko sebe, koji pokazuju da sjećanje na njega ne blijedi - kazala je Pirija.   

S obzirom da je Adnan Pirija bio dijalizni bolesnik, biciklisti su na ovaj način poslali i poruku o potrebi da se dijaliznim bolesnicima posveti mnogo više pažnje.

U okviru dvodnevnog memorijalnog pohoda biciklisti su prešli oko 75 km, vozeći od Hranjena do Rude Glave, a potom do Ustikoline i Goražda.

-Potrudili smo se da organizujemo sve što treba za sve ljubitelje biciklizma i prirode, mi smo izašli sa namjerom da odamo počast našem prijatelju Adnanu, možda su vrućine smanjile broj učesnika, ali nećemo nikad prestati da se sjećamo jer njegova ljubav prema biciklizmu i prirodi je bila neizmjerna. Mi ćemo njegovati ovo sjećanje dok nas ima - kazao je predsjednik Udruženja za promociju brdskog biciklizma “Natureriders” Anes Popović.

Udruženje je osnovano prije nekoliko godina, a njegovi članovi nastoje doprinijeti popularizaciji brdskog biciklizma, zdravom načinu života te očuvanju okoliša kroz korištenje alternativnih načina prevoza, ali i promociji prelijepih predjela kojima raspolaže Goražde i Bosanskopodrinjski kanton.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'