Ekonomija     | 22.07.2022. 12:23 |

Raiffeisen bank dobitnik 'Euromoney' nagrade za najbolju banku u BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Raiffeisen Banka

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Magazin "Euromoney", vodeća publikacije u finansijskom sektoru, dodijelila je Raiffeisen banci priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini.

- Posebno smo ponosni što je, u izazovnom periodu za finansijsko tržište, prepoznata naša opredijeljenost da budemo odgovoran bankar za naše klijente i zajednicu u kojoj poslujemo, kao i naši strateški ciljevi u oblasti inovacija, digitalizacije, te agilni pristup rada. Naš uspjeh proizilazi iz nesebičnog zalaganja zaposlenika banke, a ova nagrada za nas nosi i odgovornost da nastavimo raditi u istom pravcu s jednakom predanošću - izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke James Stewart.

Raiffeisen banka je na dodjeli nagrada svjetski renomiranog magazina Euromoney proglašena za „Najbolju banku u Bosni i Hercegovini“. Banka se na bh. tržištu izdvaja kao jedan od lidera, posebno kada je riječ o digitalizaciji i inovativnim bankarskim rješenjima za pojedince i kompanije. Pored toga, Raiffeisen veliku pažnju osvećuje održivom poslovanju i odgovornom bankarstvu, te primjeni ESG principa poslovanja, saopćeno je iz Raiffeisen banke.

Euromoney nagrade za izvrsnost su uspostavljene 1992. godine i prve su takve vrste, te izuzetno važne u globalnoj bankarskoj industriji. Ove godine Euromoney je primio rekordan broj prijava od banaka za svoj program nagrada koji obuhvata više od 50 regionalnih nagrada i nagrada za najbolje banke u 100 zemalja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Sajam bh. knjige u Geteborgu - Nagrada 'Meho Baraković' za 2024. bh. piscu Izetu Muratspahiću

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!