Najave     | 20.07.2022. 13:39 |

Prva faza takmičenja mladih IT nada OpenChallenge počinje 4. augusta

FENA Saopćenje, Foto/ UNSA

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - IT OpenChallenge je takmičenje mladih IT nada i stručnjaka u organizaciji Centra za društveno obrazovanje mladih, Univerziteta u Sarajevu i UTIC-a, koje se organizuje s ciljem unapređenja IT sektora u Bosni i Hercegovini, te povezivanja mladih talenata s IT kompanijama.

Organizatori žele napraviti najveće takmičenje u regionu koje će dati šansu svim nadarenim srednjoškolcima i studentima da pokažu svoje sposobnosti. IT OpenChallenge nije samo takmičenje u programiranju - na ovo takmičenje mogu se prijaviti i ostali programeri, grafički dizajneri i 3D modeleri.

Takmičari mogu osvojiti vrijedne nagrade, zaposlenja i stipendije, saopćeno je iz UNSA.

IT OpenChallenge takmičenje će se odvijati u kvalifikacionoj fazi (4. - 7 . august) i on-site fazi (27. - 28. august 2022.), u kategorijama Programiranje, Grafički dizajn, 3D modeliranje i Programiranje Experts.

Na takmičenje se mogu prijaviti osobe od 16 do 24 godine iz Bosne i Hercegovine i s područja jugoistočne Europe, a za kategoriju Programiranje Experts osobe od 24 i više godina.

Takmičari će dobiti priliku da upoznaju osobe iz IT OpenChallenge-a i prisustvuju prezentacijama partnera. Također, imat će priliku upoznati predstavnike poznatih IT kompanija, razgovarati i podijeliti svoja iskustva, dok će najbolji odnijeti kući nagrade.

IT OpenChallenge takmičenje nudi i jedinstvenu priliku prisustva brojnim razgovorima i prezentacijama IT, business i akademskih stručnjaka, s ciljem razvijanja znanja i vještina.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana