Ekonomija     | 20.07.2022. 11:51 |

Produžen rok za zahtjeve za subvencioniranu liniju ZDK-a i BBI banke

FENA Saopćenje, Foto/ BBI banka

ZENICA, 20. jula (FENA) - Predstavnici Ministarstva privrede Zeničko-dobojskog kantona i BBI banke potpisali su aneks ugovora o subvencioniranoj liniji za mala i srednja preduzeća (MSP) kojim je rok za podnošenje zahtjeva za sredstva iz te linije produžen do utroška sredstava namijenjenih za isplatu subvencije.

Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala 8.800.000 KM, dok je Vlada ZDK za subvenciju profitne marže osigurala 300.000KM.

Riječ je o finansijskoj liniji u okviru koje privrednici s područja ZDK-a u BBI banci mogu uzeti finansiranja po subvencioniranoj stopi od nula posto.

Po riječima resornog ministra Zlatka Jelića, ovakve incijative značajna su podrška za privredu u ovim izazovnim vremenima.

- Subvencioniranje profitne marže za privrednike jedna je od mjera koju Ministarstvo privrede provodi u cilju podrške privrednicima sa područja ZDK. BBI banka je na javnom pozivu dala najbolju ponudu, a Ministarstvo će subvencionirati profitnu maržu tako da će privrednici dobiti potpuno besplatna finansiranja, dakle bez troškova profitne marže - kazao je ministar Jelić.

Sredstva će se odobravati za ekonomsku stabilizaciju, održavanje likvidnosti, nabavku osnovnih sredstava, povećanje obima proizvodnje i usluga, očuvanje postojećih i osiguranju novih radnih mjesta, saopćeno je iz BBI Banke.

Dodatne informacije o subvencioniranoj finansijskoj liniji potencijalni korisnici mogu dobiti u poslovnim jedinicama BBI banke u Zenici, Kaknju, Tešnju i Visokom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo