Kultura     | 15.07.2022. 15:29 |

Gudeljević s ministricom kulture i medija Hrvatske razgovarala o suradnji u oblasti kulture

FENA Saopćenje, Foto/ FENA/MCP

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević održala je u Splitu radni sastanak s ministricom kulture i medija Republike Hrvatske Ninom Obuljen Koržinek, s kojom je razgovarala o suradnji dvije države u oblasti kulture.

 

 Sa Republikom Hrvatskom se realizira uspješna suradnja u okviru Međudržavnog koordinacijskog odbora za implementaciju Plana upravljanja za stećke upisane na Listu svjetske baštine. Ministrice su se složile da će u narednom periodu biti potrebno intenzivirati aktivnosti radi pripreme periodičnog izvještaja o implementaciji Konvencije o svjetskoj baštini za ovo dobro svjetske baštine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Jedna od tema razgovora bila je i sudjelovanje Bosne i Hercegovine u projektu obnove objekta i zajedničke izložbe u Bloku 17 u Muzeju Auschwitz-Birkenau u Poljskoj. S tim u vezi ministrice su razmijenile mišljenja o predstojećem sastanku na visokoj razini koji će biti održan u rujnu u Hrvatskoj.

Ministrica Gudeljević je, u vezi sa inicijativom za obnovu objekta i zajedničke izložbene postavke u Bloku 17 u Muzeju Auschwitz-Birkenau, naglasila da je u ime Bosne i Hercegovine upućeno Pismo interesa za ovu aktivnost.

Razgovarale su i o sve uspješnijem i obuhvatnijem festivalu filma u Orašju koji povezuje dvije države.

U saopćenju se navodi da su kulturna baština Hrvata u BiH, kreiranje liste kulturne baštine i očuvanje spomenika teme na kojima dvije države treba da osnaže suradnju.

Ministrica Obuljen je ponudila potporu Ministarstvu civilnih poslova u vezi s radom novoformiranog deska za program Kreativna Europa, što će svakako dodatno osnažiti rad ovog iznimno značajnog programa za kulturu i medije kako u BiH tako i u Europi.

Ministrica Gudeljević je tijekom boravka u Splitu nazočila i svečanom otvaranju 68. Splitskog ljeta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta