Bosna i Hercegovina     | 10.07.2022. 12:49 |

Krenuo 10. biciklistički maraton Goražde-Srebrenica

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 10. jula (FENA) - U organizaciji Biciklističkog kluba Goražde, iz grada na Drini krenuo je jubilarni 10. biciklistički maraton Goražde-Srebrenica, čiji će učesnici odati počast žrtvama genocida.

Na put dug oko 170 kilometara iz Goražda je krenulo deset biciklista.

- Mi već deset godina na ovaj način čuvamo sjećanje na genocid u Srebrenici, što je naša moralna obaveza i dug prema žrtvama genocida. Drago nam je da u maratonu učestvuju i mlađi članovi kluba kojima trebamo prenositi istinu o onome što se dešavalo, kao i drugi građani - kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Goražde Adnan Efendić.

Učesnici maratona preći će dionicu Novo Goražde - Rogatica - Sokolac - Han Pijesak - Vlasenica - Konjević Polje - Bratunac - Memorijalni centar Potočari, gdje će se odati počast žrtvama i prisustvovati komemoraciji i dženazi.  

-Ovo je suosjećanje s majkama Srebrenice, sa porodicama koje svakoga dana proživljavaju duboku bol zbog svog nemjerljivog gubitka, nasilno oduzetih života njihovih najmilijih. Ma koliko bio težak i sam maraton, želimo na ovaj način pokazati da smo uz njih, da ne zaboravljamo i da će mlađe generacije nastaviti našu misiju. Mi uvijek položimo cvijeće i prisustvujemo dženazi i čast nam je što smo dio ukupnog programa obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici - kazao je Efendić.

Učesnike biciklističkog maratona Goražde - Srebrenica ispratio je ministar za boračka pitanja BPK Goražde Edin Aganović, kao i jedan broj građana.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana