Bosna i Hercegovina     | 07.07.2022. 10:02 |

Ljetna škola 'Bridging Cultures' u Mostaru okupila mlade iz BiH, Crne Gore i Srbije

FENA Saopćenje, Foto/ UWC Mostar

MOSTAR, 7. srpnja (FENA) - U organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) održana je ljetna škola pod nazivom "Bridging Cultures".

Program koji već treću godinu okuplja mlade ljude iz zemalja regije ove godine je ugostio 26 sudionika, uzrasta od 15 do 18 godina iz Srbije, Crne Gore i BiH, priopćeno je iz UWC Mostar.

Zanimanje za ovu ljetnu školu je svake godine sve veće, pa je tako u 2022. bilo više od stotinu prijavljenih.

Tematsko područje ovog projekta je kulturna suradnja na zapadnom Balkanu, a glavna tema je multikulturalno razumijevanje iz perspektive različitih disciplina: antropologije, međunarodnih odnosa, umjetnosti i književnosti, te psihologije.

"Kako bismo postavili temelje multikulturalnog razumijevanja, gradimo svijest o utjecaju vlastite kulture na naš identitet, uvažavajući pritom druge osovine našeg identiteta i njihov odnos prema kulturi. Fokusiramo se na interkulturalnu komunikaciju na različitim razinama, od nenasilne komunikacije kao alata korisnog za svakog pojedinca, do vještina suradnje u različitim radnim okruženjima", naveli su organizatori.

Partneri projekta u 2022. godini su Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola iz Bara (Crna Gora) i EDUFONS - Centar za mlade i celoživotno učenje iz Novog Bečeja (Srbija), a sam projekt financijski je podržao Western Balkans Fund (WBF), stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Učenici mostarskog UWC-a priređuju 'Put oko svijeta za 80 minuta'

Uspješan završetak jubilarnog desetog Mostarskog ljetnog omladinskog programa (MSYP)

Počinje deseti Mostarski ljetni program za mlade

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije