Bosna i Hercegovina     | 30.06.2022. 20:00 |

U Bihaću dvodnevni sastanak predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH s partnerima

FENA Saopćenje, Foto/ zavod za javno zdravstvo FBiH

BIHAĆ, 30. juna (FENA) - Koordinacijski sastanak Odbora za provedbu Plana cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH održava se u Bihaću u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, a uz podršku Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH. 

Sastanku prisustvuju i predstavnici UNICEF-a BiH, USAID-a BiH, Danskog vijeća za izbjeglice (DRC), direktori kantonalnih zavoda za javno zdravstvo, kao i predstavnici Crvenog križa USK i Crvenog križa Federacije BiH.

- Koordinacijski sastanak je prilika za detaljniju analizu trenutne epidemiološke situacije koja je u pogoršanju, kako u Federaciji BiH tako i u regionu, analizu aktivnosti u promociji cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH, kao i razmjenu iskustava i planove za naredni period u daljnjoj borbi protiv COVID-19.

Na sastanku je prezentiran Strateški okvir za jačanje programa imunizacije u Federaciji BiH 2021.-2023. kao i Istraživanje viška smrtnosti u Federaciji BiH, Serološko i bihevioralno istraživanje u vezi sa COVID-19, a govorit će se i o ulozi Danskog vijeća za izjeglice u javnozdravstvenom odgovoru na migrantsku krizu.

Sudionici sastanka će imati priliku čuti i najnovije informacije vezane uz Zakon o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda, Izvještaj o radu Tima za komunikaciju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BH u vezi provedbe cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH, te aktualnosti o drugim javnozdravstvenim temama - navode iz Zavoda. 

Kako je navedeno u saopćenju za javnost, sastanak će završiti sutra zaključcima za sljedeće tromjesečno razdoblje u kojem će se i dalje raditi na jačanju javnog zdravstva kroz cijepljenje i druge preventivne mjere s fokusom na zdravog pojedinca i osobnu svijest o odgovornosti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'