Ekonomija     | 30.06.2022. 15:50 |

Dan otvorenih vrata projekta ePATH

FENA Saopćenje, Foto/ Park prirode Hutovo blato

ČAPLJINA, 30. lipnja (FENA) - Javno poduzeće (JP) Park prirode Hutovo blato d.o.o. kao vodeći partner u projektu Put endema (ePATH) Interreg IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020., organizira Dan otvorenih vrata projekta ePATH koji će se održati u srijedu, 6. srpnja, u Motelu „Park” u Karaotoku, Čapljina.

U okviru ovog događaja za sve zainteresirane sudionike predviđen je obilazak Hutova blata od 8.30 do 10.30, konferencija za medije od 10.30 sati, te prezentacije projektnih partnera JP Park prirode Hutovo blato d.o.o. Čapljina, Grada Makarske i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u okviru okruglog stola od 11 sati, najavili su organizatori.

Tema prezentacija bit će nova turistička ponuda kao platforma za suradnju javnog i gospodarskog sektora s obzirom da je glavni cilj projekta stvaranje zajedničke turističke ponude u tri zaštićena područja, Parku prirode Hutovo blato, Botaničkom vrtu Kotišina u Makarskoj i Posebnom rezervatu prirode Tivatska solila u Tivtu.

Prezentaciji će nazočiti i predstavnici privatnog i javnog sektora iz domene turizma s područja Hercegovine, s ciljem stvaranja platforme za razvoj i promociju novog turističkog proizvoda.

Po završetku prvog dijela programa, koji se odnosi na Dan otvorenih vrata, projektni partneri održat će projektni sastanak na temu daljnje provedbe i implementacije projektnih aktivnosti.

Projekt ePATH odobren je za financiranje na II Pozivu za predlaganje projekata u okviru trilateralnog "Interreg IPA CBC Hrvatska - BiH - Crna Gora 2014. - 2020." s ciljem jačanja i diverzifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja, te održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

Projekt doprinosi stvaranju zajedničke tematske staze posvećene endemskim vrstama i promoviranju očuvanja prirodne baštine. Projekt je sufinanciran sredstvima ERDF i IPA II fondova Europske unije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Dan otvorenih vrata tuzlanskih vatrogasaca na Trgu slobode

Tunel spasa D-B - Dan otvorenih vrata, besplatan ulaz

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'