Magazin     | 30.06.2022. 12:32 |

Središnja Bosna će za vikend mirisati na Dalmaciju

FENA Duško Pucar, Foto: Ilustracija

NOVI TRAVNIK, 30. lipnja (FENA) - Mirisi dalmatinske spize širit će se ovog vikenda Središnjom Bosnom. Naime, Novotravničane sutra i prekosutra očekuje velika dalmatinska fešta, s obzirom na to da iz hrvatskih Ploča stiže ekipa kuhara, članova udruge "Prvi ročnik", koji će biti zaduženi da grad oboje gastronomskim bojama mora u sklopu prvog Gastro festa.

Mario Šetka, glasnogovornik udruge "Prvi ročnik", kazao je kako će spremati oko 600 porcija najboljih ribljih specijaliteta spravljenih od ribe uhvaćene na ušću Neretve.

"Sve što nosimo od ribe uhvaćeno je na ušću Neretve, sve je u neku ruku domaće. Pravit ćemo pravi neretvanski brudet kojeg nigdje drugo ne možete probati osim u Pločama. Nosimo i sipu za rižoto i gulaš, kao i trilje, gavune, mole... Čitav grad će mirisati na riblje specijalitete koji su u dolini Neretve stvarno posebni. Obećavamo da će spiza biti odlična, kao i vino koje nosimo, naravno, domaće, znate da su Pelješac i Korčula blizu, pa vina moraju biti vrhunska. Nosimo svega što se u našem kraju radi i obećavao vrhunsku ribarsku feštu", rekao je Šetka.

Iz želje za stvaranjem novih prijateljstava prvi su osmislili ovakvu ponudu, a poziva u razne bh. gradove ne manjka.

"Mi kao udruga smo to počeli raditi i ljudi su nas počeli zvati. Bili smo već u Kiseljaku gdje je, usudim se reći, najveća gužva bila upravo kad smo mi bili gosti. Svugdje u BiH smo dočekani zaista dobro, tu se osjećamo super, sklopili smo dosta prijateljstava", dodao je Šetka.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izvještaj UN - U svijetu je u 2022. godini bačeno 1,05 milijardi metričkih tona hrane

U decembru 2023. cijene hrane u svijetu pale 1,5 posto, godišnji pad 10,1 posto

Smanjena opskrba globalnim zalihama osnovne hrane i u 2024. zbog sušnog vremena i ograničenja izvoza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo